Ambasadorul Olandei, dezamagit ca Senatul a respins parteneriatul civil propus de Cernea

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 17:55
3794 citiri
Ambasadorul Olandei, dezamagit ca Senatul a respins parteneriatul civil propus de Cernea
Foto: Arhiva Ziare.com

Ambasadorul Olandei la Bucuresti, Stella Ronner Grubacic, s-a declarat dezamagita de respingerea in Senat a proiectului de lege privind parteneriatul civil, depus in Parlament de catre deputatul independent Remus Cernea.

Totusi, Grubacic s-a aratat incantata de dezincriminarea homosexualitatii, spunand in schimb ca mai sunt multi pasi de facut in acest sens in tara noastra, informeaza Mediafax.

"Sunt incantata sa spun ca decriminalizarea homosexualitatii in Romania este un fapt din 2001. Numarul crescut al participantilor la Marsul Diversitatii este un alt semn bun.

Mai multi pasi sunt necesari, bineinteles, si permiteti-mi sa evidentiez in aceasta faza importanta dezbaterii pe tema parteneriatelor civile si consecintele acestora", a precizat joi diplomatul olandez, la o conferinta organizata cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Omului.

Diplomatul a vorbit si despre initiativa legislativa depusa in Parlament de Remus Cernea primavara trecuta, care a fost insa respinsa atat in Senat, cat si in Comisia juridica a Camerei Deputatilor.

"Am aflat ca deputatul independent Remus Cernea a initiat un proiect de lege primavara trecuta referitor la parteneriate civile. Legea ar permite persoanelor de acelasi sex si de sexe diferite sa intre in uniuni si sa-si securizeze drepturi in materie de fiscalitate, asigurare si altele.

Senatul a respins acest proiect de lege, din nefericire. La fel a facut si Comisia juridica a Camerei Deputatilor. Doua comisii din Camera Deputatilor au votat in favoarea acestei initiative", a declarat Stella Ronner Grubacic.

Dupa ce Senatul a respins proiectul de legea al lui Cernea, propunerea a primit aviz negativ, in luna mai, si in Comisia juridica a Camerei Deputatilor. Asta dupa ce reprezentantii Bisericii au acuzat ca proiectul reprezinta o incercare de a submina familia traditionala, iar Remus Cernea a aratat ca, in Romania, aproximativ 800.000 de persoane traiesc in astfel de relatii.

Biserica a convins mai mult decat Remus Cernea: Parteneriatul civil, respins in unanimitate

Parteneriatul civil, respins de parlamentari. ONG-urile acuza: Semanam cu Rusia lui Putin

Parteneriatul civil: Remus Cernea a dus cupluri de homosexuali in Parlament

Ce cauta Biserica Romana in discutia privind drepturile comunitatii gay? Interviu

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Remus Cernea ambasador Olanda, #ambasador Olanda parteneriat civil , #lege