Amnistia ceruta de Becali, respinsa: S-ar putea interpreta ca este in favoarea lui Nastase

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 18:59
3870 citiri
Amnistia ceruta de Becali, respinsa: S-ar putea interpreta ca este in favoarea lui Nastase
Foto: Jurnalul

Presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca, este convins ca un eventual proiect de lege de amnistiere a detinutilor nu va avea in aceasta perioada vreun succes. "Este posibil sa se interpreteze ca ar fi in favoarea lui Adrian Nastase", a declarat Ciuca.

Deputatul independent Gigi Becali, membru al Comisiei Juridice, a anuntat marti ca are de gand sa propuna sau sa sustina un proiect de lege de amnistiere astfel incat Adrian Nastase sa se poata intoarce in politica mai devreme de 2016.

"Domnia sa (Adrian Nastase-n.red.) are, printr-o hotarare, i s-a luat dreptul de a alege si de a fi ales, nu stiu cati ani, 4-8 ani. Numai daca noi vom promova aici o lege de amnistie, daca dam o lege de amnistiere, se sterge si pedeapsa complementara de a alege si de a fi ales si atunci ca, binenteles, ca si domnul Nastase...

Mi se pare ca exista o lege de asta, initiata de 6-7 luni, pe la Senat, stagneaza. E posibil sa promovam in urmatorii 1-2-3 ani o lege de asta si probabil ca se va da si domnul Nastase sa poata fi ales si sa aleaga peste 3 ani", a explicat Becali, adaugand ca este gata sa promoveze el o lege pentru fostulpresedinte al PSD.

Becali: E posibil sa promovam o lege si Nastase sa-si recapete drepturile electorale

In schimb, presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca, a subliniat ca un asemenea proiect de lege nu poate fi dedicat unei singure persoane.

"Un asemenea demers nu are cum sa fie legat sau sa vizeze o anumita persoana. Un asemenea demers poate sa vizeze un anumit tip de pedepse generate de un anumit tip de infractiuni, dar sub niciun fel de forma nu poate sa vizeze o persoana. Iar proiectul care exista deja in proceduri legislative la Senat, nu l-am studiat inca deoarece nu a ajuns la Comisia Juridica de la Camera, este un proiect care inteleg ca a fost initiat inainte de a aparea public si in procedura cazul Nastase.

Daca vreun parlamentar doreste sa initieze un asemenea demers, din punct de vedere legal poate sa o faca, dar evident ca nu va trebui sa il lege de o anumita persoana sau de un anumit context politic", a declarat Bogdan Ciuca pentru Ziare.com.

Nastase nu a scapat de emotii - ce dosare penale mai are

De altfel, Ciuca este convins ca aceasta initiativa nu va avea niciun succes.

"La ora actuala nu exista vointa politica in aceasta directie. Proiectul va fi discutat, se vor face comentarii politice, plecand de la apropieri de anumite situatii, cum este cea cu domnul Nastase, dar acum nu are sustinere politica", a adaugat deputatul PC.

Bogdan Ciuca a admis ca proiectul de gratiere a detinutilor nu se bucura de sustinerea liderilor politici si pentru ca ar fi interpretat ca o favorizare a lui Adrian Nastase.

Victor Ponta: Adrian Nastase are locul lui in PSD

Premierul Victor Ponta a tinut sa precizeze, marti, ca nu este de acord cu proiectul de amnistiere.

"Am anuntat ca nu o sustin. (...) Este o initiativa pe care nu o sustin si am anuntat si din ce motive nu o sustin. Trebuie sa gasim o politica penala inteligenta, dar nu doar prin amnistie", a declarat Ponta.

Mitrea: Nastase e tanar, mai are multe de spus in politica

Conform sentintei judecatoresti, Adrian Nastase nu are voie sa candideze sau sa ocupe functii publice timp de doi ani dupa executarea pedepsei de doi ani de inchisoare. Prin urmare, Nastase isi va putea exercita drepturile civile abia din 2016.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Bogdan Ciuca amnistie Nastase, #Bogdan Ciuca Gigi Becali, #Becali amnistiere nastase , #lege