Bulina pentru ziarele cu sex si crime?

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 19:51
2768 citiri
Bulina pentru ziarele cu sex si crime?
Foto:presalocala.ro

Deputatul Mircia Giurgiu va depune un proiect legislativ prin care ziarele, fie in varianta pe hartie, fie in cea online, sa aiba un semn distinctiv atunci cand contin informatii nerecomandate minorilor, dupa bulinele rosii de la emisiunile de acest tip de la televizor.

"Un semn distinctiv am vrea sa fie. Nu numai tabloidele, toate ziarele care contin informatii nerecomandate minorilor. In ziarul respectiv, pe prima pagina ar trebui. Dar sa spuna pe care pagina, nu putem spune ca tot ziarul nu trebuie citit de catre copii", a declarat Mircia Giurgiu, pentru Ziare.com.

"Asa cum emisiunile de la televizor, unele, sunt interzise minorilor sub 18 sau 16 ani, fara acordul parintilor, tot asa sa fie atentionati si copiii cu privire la unele imagini. Ii va impiedica avertismentul. Daca parintii si profesorii incearca sa le spuna copiilor ca e bine pentru ei, atunci copiii ar constientiza. Nu putem sta asa, sa nu facem nimic", a mai adaugat el.

Mircia Giurgiu, care e in curs de excludere din PD-L din cauza faptului ca a votat motiunea de cenzura pe Codul Muncii, s-a declarat foarte increzator ca proiectul sau va fi aprobat de colegii din Parlament.

"O sa discut cu dansii saptamana viitoare, cred ca nimeni nu va fi impotriva atata vreme cat e vorba de copiii nostri. Cu siguranta am sanse. Mandatul trecut am fost independent patru ani si am trecut 13 proiecte de lege, inclusiv cel cu alimentatia sanatoasa in scoli", a mai spus el.

Giurgiu vrea sa discute proiectul sau de lege, inca nedepus, inclusiv cu presa si cu Biserica.

"Proiectul nu e depus, e in dezbatere, vreau sa-l discut si cu Clubul Roman de Presa, cu Biserica si cu toti cei care vor dori sa se implice. Orice propunere e binevenita (..) Din presa, am reactii de apreciere, de a se implica pentru a gasi cea mai buna solutie, cel putin de la presa din Cluj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircia Giurgiu ziare bulina, #lege ziare bulina , #lege