Ziare.com

Castrare chimica pentru violatori - un nou proiect de lege a trecut tacit de Senat

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 08:04

   

Castrare chimica pentru violatori - un nou proiect de lege a trecut tacit de Senat
Senatul a adoptat, luni, in mod tacit, un nou proiect de lege privind castrarea chimica a violatorilor, masura care ar putea fi aplicata pe finalul ispasirii pedepselor cu inchisoarea printr-o decizie a instantei, insa decizia finala a adoptarii initiativei legislative apartine Camerei Deputatilor.

Castrarea chimica a pedofililor, dezbatuta de senatori

Initiativa legislativa prevede ca "persoanelor care au savarsit fapte prevazute de legea penala care atenteaza la inviolabilitatea sexuala a altei persoane, inclusiv a minorilor, de catre instanta de judecata li se poate aplica masura de siguranta castrarea chimica".

Castrarea pedofililor, pe cand si in Romania?

De asemenea, masura de castrare chimica "se aplica obligatoriu de catre instanta de judecata" si se efectueaza "in ultimele 3 luni de ispasire a pedepsei inchisorii".

Propunerea legislativa are aviz negativ din partea Consiliului Legislativ, din partea Guvernului, a Comisiei pentru drepturile omului din Senat si raport de respingere din partea Comisiei juridice.

O initiativa similara a fost respinsa de Parlament in legislatura anterioara.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2944 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ei da, asta da subiect spumos...

Sa incepem cu inceputul-Basescu e de vina, este o decizie politica. Jos Basescu :)))))))))))
Si acum intrebare... de ce oare le face treaba in ultimele luni de parnaie?
Ca sa se "bucure" si ei de detentie?!

 

Legea asta pare orientala

E vreo tara europeana care a votat-o ?

Cre' că și Iorgovana Constituțiune interzice pedepsele fizice. Dar,

oricum, aci e vorba de cele chimice. Zice-se că se-așteaptă și reintroducerea pedepsei cu tăierea "scarbavnicului mădular".

 

daca cel care este contra castrarii.........

I-ar viola mama,sora.s-au pe el ce-ar face?eu unul nu l-as mai castra,l-as ucide pe loc.Nu au ce cauta asemenea mnonstri in sociatate.Orice violator dupa mine trebuie sa dispara de pe pamant.Locul lor este in pamant.Cate persoane raman cu traume in urma acestor putregaie.Un pericol ffff mare il prezinta si traficantii de persoane,acestia pedepsiti cu ani grei.iar la randul lor sa fie +traumatizati atat fizic cat si psihic.

 

cap ai minte ce-ti mai trebuie !!

asa bun mai titiloasca sa-i taie in bucati si sa-i atarne la intrarea in orase !! dar de te faci cu erorile judiciare gen tundrea cand a stat omul nevinovat la parnaie 12 ani si i s-a tras si moartea din asta ? pentru ca asa a vrut muschiu unui judecator dare se credea dumnezeu pe pamant !! daca era atunci legea asta il castra si pe el ? tu de eroare judiciara ai auzit ?

Daca tot incepe mutilarea fizica a violatorilor propun ca hotilor sa

le fie taiata mana dreapta si sa fie reintrodusa pedeapsa cu moartea - Romania va ajunge tara ciungilor, femeile vor emigra sa fie fu**te si vom scapa de coruptie (dar si de politicieni)

 

ca in cronici.

"Taierea scarbavnicului madular"!!!.

 

Nu-i ca-n cronici, e ca-n povești... Ceee, nu suntem noi de po

veste?

Au fost multe cazuri in care tinere fete declarau ca au fost violate

pentru simplul fapt ca le era frica sa recunoasca in fata familiei ca si-au inceput viata sexuala de buna voie si nesilite de nimeni, exista si parinti care se comporta ca niste zbiri.E o porcarie lucrul asta cu adoptarile tacite ale legilor, pot exista erori care sa distruga viata unor oameni.Singuri asupra carora nu ar putea exista prea multe dubii, sunt pedofilii, in cazul lor nu poate avea valoare faptul ca victimele au fost de acord sau nu, deci in privinta lor ar fi acceptabil.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor