Boc: Trebuie sa scapam de smecherii care iau ajutor de la stat si au casa de lux

Duminica, 27 Iunie 2010, ora 12:08
5810 citiri
Boc: Trebuie sa scapam de smecherii care iau ajutor de la stat si au casa de lux

Premierul Emil Boc le-a transmis duminica prefectilor sa faca un control riguros a ajutoarelor pe care le acorda de la stat ca sa ii prinda "pe smecherii care iau ajutor de la stat, dar au casa si masina de lux", dar in acelasi timp sa fie eficienti in economisirea banului public.

"Maxima vigilenta si control cand e vorba de cheltuieli abuzive ale statului cu plata unor ajutoare pentru oameni care au masini si case de lux. Din verificarile de pana acum, adica 25% a persoanelor venit minim garantat care primesc ajutoare de la stat s-a descoperit ca 20% din totalul acordate sunt ilegale.

Adica dintr-un total de 25% verificate, la 20% am gasit oameni care au case si masini de lux si alte venituri complementare. Deci in afara de salariu primesc bani de la stat in loc sa fie acordate persoanelor care au nevoie. Smecherii sa dispara din ecuatia economiei romanesti", a fost mesajul transmis prefectilor de catre seful Executivului.

Emil Boc a mai spus ca stie ca autoritatile locale trec prin situatii dificile in urma noilor masuri, dar sa nu se lase "infranti" deoarece Guvernul a luat masuri anticriza, 30 chiar, care trebuie promovate.

"Planul initial de a reduce cheltuieli bugetare a fost amputat de CCR pe componenta pensiilor. Din nefericire in aceste situatii suntem nevoiti sa recurgem la majorarea cotei de TVA.

Solutia initiala viza exact domeniile cheie cu probleme in vederea insanatosiri sistemului, dar nu a fost facuta operatia unde trebuia. Noua masura are efecte dureroase pentru economie, dar in conditiile date ne poate asigura echilibrul financiar intern prin mentinerea acordurilor financiare. Aceasta masura pe care am luat-o ne creeaza cadru ca sa ducem mai departe reforma statului", a mai spus premierul.

Emil Boc a mentionat ca stie ca prefectii trec prin situatii dificile si delicate, dar trebuie sa aiba putere, tarie, calm si responsabilitate de a depasi situatii dificile ca sa scoata Romania din recesiune economica si criza.

"In ceea ce priveste descentralizarea astept ca pana vineri 2 iulie sa imi prezentati la cabinet o situatie punctuala, adica procese verbale de primire a spitalelor de catre autoritatile locale.

De asemenea va rog sa acordati sprijin total ANAF-ului si directiilor fiscale judetene ca ordonanta sa fie operationala. Am mai dat o ordonanta de urgenta care prevede ca autoritatile sa ia imprumut de la stat ca sa isi achite datoriile catre agentii economici care si ei au datorii la stat. Va reamintesc ca avem in vigoare si actul normativ care permite luarea de garantii de stat pentru cofinantare pentru proiectele europene", le-a mai transmis seful Executivului.

Boc le-a readus aminte prefectilor ca trebuie sa reduca cheltuielile publice cu 20%, lucru care ar insemna 320 de milioane de euro economie la bugetul de stat.

Funeriu catre prefecti: Sa mearga Internetul

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a luat si el cuvantul la videoconferinta de duminica cu prefectii si i-a rugat sa se asigure ca luni, cand incepe bacalaureatul, nu vor fi probleme.

"Sa aveti discutii cu inspectorii scolari judeteni ca lucrurile sa fie in ordine. Sa va asigurati ca elevii din zonele afectate de inundatii ajung la centrele de examinare. De asemenea retele de Internet sa fie functionale luand in considerare ca subiectele vor fi transmise asa", le-a transmis Funeriu.

Blaga: Inundatiile tin pana joi

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, i-a rugat pe prefectii din zonele inundate sa fie pe faze si sa aiba grija de persoanele care sunt izolate.

De asemenea s-a anuntat ca expira abia joi codul de inundatii de pe mai multe rauri din tara.

In momentul in care a luat cuvantul ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, sunetul a fost intrerupt de discutiile catorva prefecti. In replica Emil Boc le-a transmis sa faca public continutul discutiei ca poate asa o sa aiba motiv sa ii dea afara.

"Ce discutii interesante aveti. Sa ni le spuneti si noua ca poate mai scapam de un prefect sau subprefect", a spus premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Emil Boc ajutoare stat, #aplica legile austeritatii , #lege
Comentarii
Poza vlad al lui tepes
vlad al lui tepes
rank 5
Masurile initiale gandite de guvernul Boc au incercat sa curete sistemul de cheltuieli publice, cu efecte dureroase pe termen scurt dar benefice pe termen lung. Acum, cu ajutorul PSD, PNL si UDMR, si a presiunii mass media, trebuie sa suferim toti