Imnul national, obligatoriu in scoli - a decis Senatul

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 15:53
4336 citiri
Imnul national, obligatoriu in scoli - a decis Senatul
Foto: Arhiva

Elevii vor intona, in fiecare zi de luni, imnul national. Senatul a adoptat, miercuri, o propunere de modificare a Legii 75/1994, prin care intonarea imnului national devine obligatorie in toate salile de clasa din ciclurile gimnazial si primar.

Propunerea legislativa a fost adoptata cu 56 voturi "pentru", 37 "impotriva" si o abtinere, potrivit Realitatea Tv.

Deputatul PDL Maria Stavrositu a depus, in luna septembrie, la Camera Deputatilor o initiativa legislativa prin care se propune ca imnul national sa fie intonat obligatoriu in salile de clasa din invatamantul primar si gimnazial.

Astfel, potrivit initiativei de modificare a legii 75/1994, "imnul national se intoneaza obligatoriu, in fiecare zi de luni, in toate salile de clasa din invatamantul primar si gimnazial".

Legea veche nu prevede explicit obligativitatea intonarii imnului national. "Imnul national se intoneaza la inceputul programului zilnic in scolile primare si gimnaziale", se arata evaziv in lege.

De asemenea, proiectul de act normativ al Mariei Stavrositu depus la Parlament in data de 8 septembrie mai prevede ca drapelul sa fie arborat permanent "in fiecare sala de clasa din invatamantul primar si gimnazial deasupra tablei de scris". Actuala lege arata, in privinta institutiilor de invatamant, ca drapelul trebuie sa fie arborat la sediul institutiilor "de invatamant si cultura".

Sa se intoneze obligatoriu imnul in scoli - proiect de lege

Stavrositu sustinea in expunerea de motive ca "prezenta propunere legislativa creeaza cadrul legal necesar constientizarii de catre elevi a importantei simbolurilor nationale in afirmarea identitatii tarii noastre prin expunerea si folosirea acestora in mod continuu intr-un cadrul institutional".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#imn national scoli, #scoli votat imn senat , #lege
Comentarii
Poza memorex
memorex
rank 1
trei culori cunosc pe lume amintind de-un .... popor
Poza billie jean
billie jean
rank 2
Sper ca ramane valabil si pentru cele din tinutul secuiesc.