Prostitutia ramane ilegala, au decis senatorii

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 14:41
1839 citiri
Prostitutia ramane ilegala, au decis senatorii
Foto: vestic.ro

Plenul Senatului a respins miercuri cu o larga majoritate proiectul lui Silviu Prigoana (PD-L) privind legiferarea activitatilor cu caracter sexual.

Proiectul primise un raport de respingere din partea comisiei de specialitate, acesta fiind aprobat cu 89 de voturi "pentru", cinci abtineri si sase voturi "impotriva".

In cadrul dezbaterilor, senatorul PD-L Orest Onofrei a anuntat ca grupul din care face parte nu va sustine initiativa si a criticat "logica" din motivarea deputatului Silviu Prigoana, care sustine ca prostitutia trebuie legiferata, deoarece este un fenomen care exista in Romania.

"Ca logica am putea spune asa, consumul de droguri exista, furtul, crima exista. Delatiunea, sperjurul, furtul si orice vreti dvs, oricare dintre cele 10 porunci si variantele lor exista. Ca sa folosesti asta ca argument pentru legalizarea lor este, cum ar spune cei de la Academia Catavencu, o flotare logica", sustine senatorul.

Mai mult, acesta a atacat si raportul comisiei, care contine punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe, care se arata impotriva initiativei. "Asta nu cred ca inseamna ca cei de la alte biserici ar fi de acord. Pentru acurateatea exprimarii, ar trebui spus si asa, nu cred ca Biserica Catolica, mozaica, hindusa ar fi de acord cu asemenea lucruri", a spus acesta.

"Daca Silviu Prigoana a dovedit ca poate face bani din gunoaie, nu cred ca poate face bani din gunoaiele morale ale societatii romanesti", a mai spus Orest Onofrei.

La randul sau, senatorul PSD Georgica Severin a anuntat ca pesedistii vor vota "impotriva", cu toate ca ii da dreptate lui Silviu Prigoana in motivatia sa. "Nu sunt incantat cum a formulat acest proiect de lege. Voi vota impotriva, dar ceea ce dl Onofrei a spus este o realitate, prostitutia exista si nu ne putem preface ca nu exista. Trebuie sa vedem cum au actionat si alte tari ale UE. Poate nu suntem de acord cu modelul cel mai liberal al Olandei, dar sa vedem ce a facut Germania", a pledat acesta.

In ceea ce priveste implicarea Bisericii Ortodoxe, Severin le-a cerut senatorilor sa nu fie "habotnici". Prin Constitutie, statul nostru este un stat laic si pozitiile Bisericii trebuie sa fie in limitele constitutionale, iar noi ca Parlament trebuie sa actionam dincolo de interesele electorale si de ce considera biserica", a mai spus Severin.

Si senatorul PD-L Iulian Urban a tinut sa-si precizeze pozitia, aratand ca dezincriminarea unei activitati ilicite inseamna un "semnal", iar acest semnal poate fi vazuta zi de zi in Romania: "masini de politie oprite langa aceste prostituate, se dau munti de amenzi contraventionale si nimeni nu le executa. Avem o problema pentru ca exista fenomenul", a subliniat pedelistul.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a spus la randul sau ca "statul pierde" cand vorbim despre raportul dintre angajatii sai si prostituate si ar fi nevoie de o lege care sa reglementeze domeniul, dar mai intai ar trebui facut un studiu de impact. "Ce avem mai mult in Romania, deputati si senatori sau prostituate, raspunsul este clar. Judecatori si procurori sau prostituate? Statul pierde.

Politisti sau prostituate, iarasi statul pierde. Medici sau prostituate, profesori sau prostituate, si de fiecare data pierde. Pentru fiecare avem o lege, cum functioneaza Parlamentul, medicii, profesorii, atunci de nu avem nevoie de o lege a prostitutiei in Romania?", s-a adresat Frunda plenului, precizand insa ca actualul proiect este "inacceptabil".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#prostituate ilegale, #Legea prostitutiei Silviu Prigoana , #lege