USR a elaborat legea de abrogare a pensiilor speciale pentru parlamentari: Va semna si Dragnea?

Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 16:38
9603 citiri
USR a elaborat legea de abrogare a pensiilor speciale pentru parlamentari: Va semna si Dragnea?
Foto: captura video Privesc.eu

Uniunea Salvati Romania a elaborat proiectul Legii de abrogare a pensiilor speciale pentru parlamentari, dar nu il va depune pana cand nu va fi semnat de presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, pe care il invita sa fie co-initiator al propunerii legislative.

"Am elaborat proiectul legii de abrogare a ceea ce numeste in spatiul public ca fiind pensiile speciale ale parlamentarilor. Proiectul de lege este semnat de catre toti deputatii si senatorii USR si avem o invitatie publica de facut, mai avem o semnatura de cules, este vorba de semnatura domnului Nicolae Liviu Dragnea pe care il invitam alaturi de noi sa fie co-initiator al acestui proiect de lege dintr-un motiv foarte simplu: dansul in legislatura anterioara si-a dat demisia din functia de deputat cu cateva zile inainte de finalizarea mandatului, tocmai pentru a nu se incadra in prevederile acestei legi si a nu fi un beneficiar al acestor indemnizatii pentru limita de varsta in viitor.

Asadar, ni s-ar parea doar corect si, de aceea, nu vom depune proiectul de lege pana nu-l semneaza si dl Dragnea, respectiv ii vom acorda un termen de o saptamana-doua, cat ii poate lua sa citeasca proiectul nostru de lege si sa-l cosemneze alaturi de noi", a afirmat deputatul USR Cristian Seidler.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, pe 20 decembrie 2016, ca nu mai doreste ca Parlamentul sa voteze legi prin care sunt oferite beneficii senatorilor si deputatilor, iar PSD analizeaza daca este constitutional ca legea care instituie pensii speciale pentru parlamentari sa fie abrogata.

"Nu voi mai accepta, ca presedinte al partidului, ca in acest Parlament sa se initieze sau sa se adopte vreun act normativ prin care se stabilesc privilegii sau beneficii grase pentru parlamentari", a spus Dragnea.

Intrebat despre legea pensiilor speciale pentru parlamentari, liderul PSD a spus ca este analizata varianta abrogarii.

"Am dat in lucru colegilor mei sa vada daca nu cumva ne opreste vreo prevedere constitutionala, fiind vorba de drepturi castigate. Daca nu o sa avem o constrangere constitutionala, va fi una din masurile care sunt sigur ca va fi foarte sustinuta", a explicat liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai spus ca nu va sustine "niciodata un act normativ sau legislativ prin care sa se adopte beneficii sau alte avantaje speciale pentru cei alesi"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#USR proiect lege abrogare pensii speciale, #USR Dragnea pensii speciale , #lege