Detinutii cu pedepse de pana la 6 ani de inchisoare nu ar trebui gratiati - sondaj

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 14:33
4549 citiri
Detinutii cu pedepse de pana la 6 ani de inchisoare nu ar trebui gratiati - sondaj

Detinutii cu pedepse de pana la 6 ani de inchisoare nu ar trebui sa fie gratiati, asa cum prevede un proiect de lege initiat de deputatul PSD Madalin Voicu si de presedintele Comisiei pentru drepturile omului, deputatul Nicolae Paun.

Astfel, 84,48 la suta dintre cei care au raspuns unui sondaj Ziare.com s-au opus acestei masuri, in timp ce doar 6,62 la suta au fost de acord.

Alti 7,78 la suta dintre respondenti sunt de parere ca de gratiere ar trebui sa beneficieze doar minorii si batranii cu pedepse mai mici de 6 ani de inchisoare.

Sondajul a fost realizat in perioada 5-11 octombrie, pe un esantion de 6.583 de persoane.

Ar trebui gratiati detinutii cu pedepse de pana la 6 ani de inchisoare? - Sondaj Ziare.com

Proiectul de lege, initiat de deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun, intitulat "Lege pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse", a starnit controverse din pricina faptului ca ar putea duce la gratierea detinutilor cu pedepse de pana la 6 ani de inchisoare. Printre ei, si cativa politicieni notorii.

Detinutii pedepsiti cu inchisoarea de pana la 6 ani inclusiv ar putea fi gratiati

Initiativa legislativa a celor doi deputati prevede ca pedepsele cu inchisoarea de pana la 6 ani, precum si pedepsele cu amenda, aplicate de instanta, sa poata fi gratiate in intregime.

In plus, infractiunile pedepsite cu privarea de libertate pana la 4 ani inclusiv sau amenda ar putea fi amnistiate, iar minorii trimisi intr-o scoala speciala de munca si reeducare ar putea fi si ei gratiati.

Totodata, noua lege ar urma sa duca la reducerea cu o treime a pedepselor cu inchisoarea intre 6 si 8 ani si cu o cincime a celor cuprinse intre 8 si 10 ani de inchisoare.

Ce politicieni ar beneficia de gratierea in masa

Printre cei care ar beneficia de gratierea colectiva, prevazuta de aceasta lege, se numara si fostul premier PSD Adrian Nastase. Fostul deputat PSD Emilian Cutan, deputatul PNL Virgil Pop, fostul sef al OPC Brasov Ionel Spataru, fostul sef al Consiliului Judetean Gorj Nicolae Mischie, senatorul PSD Catalin Voicu, dar si fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan se numara printre cei care ar putea beneficia de gratiere colectiva si de clementa.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#gratiere detinuti 6 ani inchisoare, #proiect lege gratiere detinuti, #Madalin Voicu gratiere detinuti, #Nicolae Paun gratiere detinuti , #lege