Legea anti-fumat, amanata din nou: ONG-urile si medicii, lasati sa astepte 3 ore in sala

Marti, 08 Decembrie 2015, ora 17:32
2484 citiri
Legea anti-fumat, amanata din nou: ONG-urile si medicii, lasati sa astepte 3 ore in sala
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul PSD Rodica Nassar, membru in Comisia pentru sanatate, a anuntat, marti, ca sedinta acestui for in care urma sa se discute proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului se amana pentru saptamana viitoare.

"Presedintele Comisiei pentru sanatate si familie a anuntat ca sedinta comisiei se amana pentru saptamana viitoare. Nu cunosc motivul oficial", a spus Rodica Nassar.

Ea a explicat ca presedintele Comisiei, Florin Buicu, "este la Comisia pentru sanatate din Senat, unde sustine o initiativa legislativa".

"Imi cer scuze si de altfel am facut-o si personal pentru faptul ca au asteptat trei ore (medici si ONG-urile - n.red.), dar sper ca saptamana viitoare sa se rezolve aceasta problema", a adaugat aceasta.

La randul sau, deputatul PSD Aurelia Cristea, unul dintre initiatorii legii, a spus ca va solicita in continuare rediscutarea in comisie a proiectului de lege. Ea a adaugat ca se simte "jenata" de situatie.

"Ma simt extrem de jenata de situatia in care am fost pusi astazi si in special de situatia in care au fost pusi reprezentantii ONG-urilor care au fost invitati la sedinta Comisiei de sanatate si domnii profesori doctori (...) in sensul in care nici macar nu li s-a adresat un 'buna ziua' din partea reprezentantilor Comisiei pentru sanatate si nici nu li s-a spus oficial care este motivul, decat dupa trei ore de amanare a sedintei", a aratat Cristea.

Ea a sustinut ca proiectul de lege nu necesita investitii. "Este un proiect de lege care nu are costuri financiare, dar care poate face o reducere de costuri la bugetul sanatatii si asigura o viata mai buna copiilor si noua tuturor", a afirmat deputatul PSD.

Incendiu in Colectiv Romania face un pas spre interzicerea fumatului in spatii inchise

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului in spatiile publice inchise, spatiile inchise de la locul de munca, la locurile de joaca pentru copii, in unitatile sanitare, de invatamant, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului a fost retrimis la Comisia pentru sanatate pentru a se discuta un amendament cuprins in actul normativ care interzice afisarea tigarilor in locurile obligatorii de trecere.

Plimbari prin Parlament si dedicatii muzicale

Sedinta ar fi trebuit sa inceapa la ora 10.00, insa acest lucru nu s-a mai intamplat, reprezentanti ai medicilor si societatii civile, prezenti la Parlament, asteptand pe hol mai bine de trei ore.

Medicii, societatea civila si deputatul PSD Aurelia Cristea, unul dintre initiatorii proiectului de lege, au mers la Comisia pentru educatie pentru a sta de vorba cu Florin Buicu, fara a avea insa succes. Intorsi in sala Comisiei pentru sanatate, reprezentantii medicilor si ai societatii civile au dorit sa-i faca o "dedicatie" lui Florin Buicu. Astfel, ei au difuzat muzica de pe un laptop, printre piesele ascultate de cei prezenti fiind si cea a regretatei Doinei Badea "In asteptarea ta".

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#lege fumat amanata, #lege fumat Comisie sanatate , #lege