Legea asistentei sociale, motiv de disputa si suspendarea sedintei, la Senat

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 20:34
2100 citiri
Legea asistentei sociale, motiv de disputa si suspendarea sedintei, la Senat
Foto: Arhiva

Sedinta plenului Senatului a fost suspendata luni seara din cauza ca, in urma pauzei de consultari intre liderii grupurilor parlamentare cu privire la ordinea de zi, nu s-a ajuns la niciun consens, liderii grupurilor parlamentare din Senat reunindu-se in biroul presedintelui Senatului, Mircea Geoana, pentru o noua runda de consultari in vederea deblocarii situatiei.

Sedinta de plen a Senatului fusese suspendata, luni, pentru 15 minute, la solicitarea liderului senatorilor PSD, Ilie Sarbu, dupa ce democrat-liberalii au cerut votul pe Legea asistentei sociale.

Liderul grupului PDL, Cristian Radulescu, a solicitat in debutul sedintei avansarea pe ordinea de zi, la punctul 3 a Legii asistentei sociale promovata de Guvern, de la punctul 4 la care era inscrisa in proiectul ordinii de zi.

De asemenea, democrat-liberalul a solicitat reluarea votului asupra a doua legi care au fost respinse de Senat in calitate de camera decizionala, respectiv a legii care viza criteriile de promovare a judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie, si a modificarilor in cazul infiintarii camerelor agricole.

Boc: Cautam solutii

Premierul Emil Boc a declarat luni la Senat, in urma sedintei grupului PDL, ca se cauta solutii pentru a fi asigurata majoritatea guvernamentala in aceasta Camera, estimand ca Legea asistentei sociale va fi adoptata.

Boc a precizat ca Legea asistentei sociale este un act normativ extrem de important in constructia bugetara de anul viitor. El a fost intrebat la finalul sedintei grupului PDL ce a discutat cu colegii senatori.

"Despre agenda legislativa a Senatului, prioritatile pe care Guvernul si coalitia le are, Legea asistentei sociale, o lege extrem de importanta, dna ministru a fost prezenta alaturi de mine, pentru ca are implicatii majore inclusiv din perspectiva constructiei bugetare a anului 2012", a spus presedintele PDL.

De asemenea, premierul a fost intrebat cum explica lipsa de mobilizare a senatorilor Puterii.

"Intotdeauna cand ai o coalitie care are o diferenta de un vot sau doua in plus, apar dificultati legate fie de probleme de sanatate, fie de probleme personale, si dupa cum puteti observa niciodata in acesti ani nu am beneficiat de un sprijin din partea opozitiei pentru adoptarea unor masuri care sa tina de beneficiul tarii.

Intotdeauna Opozitia a fost impotriva oricarei propuneri care a vizat interesul national, si atunci trebuie sa gasim solutii sa avem voturile necesare", a mai afirmat Boc, exprimandu-si speranta ca luni sa fie rezolvata problema Legii asistentei sociale.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#legea asistentei sociale, #lege amanata senat, #voturi putere, #senatori PDL , #lege