Legea cainilor fara stapani va fi votata "la secret" in Camera Deputatilor

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 21:10
1804 citiri
Legea cainilor fara stapani va fi votata "la secret" in Camera Deputatilor
Foto: Arhiva

Camera Deputatilor a adoptat pe articole proiectul de lege privind cainii fara stapan, proiect ce a provocat dezbateri aprinse, Opozitia acuzand puterea ca sprijina o lege ce va permite primarilor eutanasierea in masa a cainilor fara stapan.

Dezbaterile din Camera pe marginea proiectului de lege pentru modificarea si completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan au debutat cu o solicitare de retrimitere la comisie apartinand viceliderului de grup PSD, Aura Vasile, nemultumita de amendamentele pe care Comisia de adminsitratie le-a adus proiectului.

Solicitarea a fost reluata si de catre viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolaescu. "PNL solicita si el retrimiterea la Comisie pentru ca, in afara de faptul ca cei de la PDL doresc omorarea cainilor, noi credem ca poate exista o solutie inteleapta, care sa rezolve cu adevarat problema (...) Comisia a lucrat de cele mai multe ori cu usele inchise, a ignorat orice alta opinie", a spus Nicolaescu.

Discursul sau a provocat replica noului presedinte al Comisiei de administratie, Vasile Gherasim (PDL).

"Lucrurile s-au desfasurat corect pe toata durata dezbaterilor in comisie. Niciodata nu a fost usa inchisa si niciodata nu s-a bagat pumnul in gura cuiva", a precizat Gherasim. La randul sau, deputatul UDMR Marton Arpad a spus ca problema in dezbatere necesita o rezolvare rapida, rezolvare deja mult prea mult amanata.

"Puteti verifica ca v-am mai spus ca daca va mai fi sfasiat cineva pentru ca nu am rezolvat problema, ii vom avea pe constiinta. Au mai murit oameni, au mai fost sfasiati copii. Nu unul (...) Daca nu rezolvam problema si vor mai muri oameni, ii vom avea pe constiinta", a spus el. Supusa la vot, retrimiterea a cazut cu doar 43 voturi pentru, 80 contra si 3 abtineri.

In cadrul dezbaterilor generale, Opozitia si-a reinnoit criticile sustinand ca legea este doar in beneficiul unor primari care vor sa se imbogateasca de pe urma ecarisajului brutal al cainilor comunitari.

"Principala problema a proiectului este ca nu prevede o solutie unitara. Intr-o localitate, se poate decide eutanasierea cainilor, iar in comuna apropiata nu, iar atunci acea comuna va deveni sursa de pui abandonati in prima comuna", a obiectat liberalul Cristian Adomnitei.

Dupa finalizarea dezbaterilor pe lege, la sfarsitul sedintei, presedintele Camerei Deputatilor a anuntat ca membrii conducerii Camerei au cazut de acord ca votul final de marti sa fie unul secret. "Liderii de grup si Biroul Permanent propun ca votul pe acest proiect de lege sa fie unul secret", a spus Roberta Anastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#lege caini vagabonzi, #lege maidanezi, #vot lege caini , #lege