Legea eutanasierii maidanezilor, amanata din nou in Parlament

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 15:50
1944 citiri
Legea eutanasierii maidanezilor, amanata din nou in Parlament
Foto: Arhiva

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a explicat ca proiectul de lege privind gestionarea cainilor vagabonzi nu a fost votat miercuri ca urmare a unei decizii a liderilor grupurilor parlamentare, initiativa urmand sa intre la vot final "probabil" saptamana viitoare.

Intrebata care este motivul pentru care propunerea legislativa mentionata nu a fost votata, desi se afla pe ordinea de zi, Anastase a precizat: "Liderii de grup au stabilit sa votam doar proiecte de lege cu raport de respingere. Probabil initiativa va intra la vot saptamana viitoare".

Potrivit lui Anastase, campania PDL de strangere de semnaturi in favoarea proiectului este in curs de derulare si "merge foarte bine".

Camera Deputatilor a adoptat pe 17 octombrie legea pe articole, insa votul final a fost amanat de mai multe ori din cauza dezbaterilor tensionate asupra proiectului.

Opozitia a acuzat Puterea ca sprijina o lege ce va da voie primarilor sa eutanasieze in masa cainii fara stapan si care permite sub acoperamant legal tratamente brutale pentru animale.

Legea eutanasierii maidanezilor, din nou pe masa deputatilor

In plus, deputatii PSD si PNL au sustinut ca legea este doar in beneficiul unor primari care vor sa se imbogateasca, prin intermediul firmelor de partid, de pe urma ecarisajului cainilor comunitari.

O alta problema invocata de Opozitie este ca legea nu incurajeaza solutiile unitare, iar localitatile in care cainii raman pe strazi vor deveni sursa de migratie catre localitatile unde animalele au fost ridicate.

In replica, deputatii Puterii au sustinut ca legea permite fiecarei primarii sa decida, in urma consultarii cetatenilor, ce solutie adopta, fie construirea de adaposturi, sterilizarea, fie eutanasierea.

Puterea a mai invocat in sprijinul legii incidentele din ce in ce mai dese in care animalele infuriate care au provocat rani grave sau chiar decesul unor persoane.

Legea a fost vehement contestata de organizatiile pentru apararea drepturilor animalelor, atat din Romania, cat si din strainatate, dar si de mai multi europarlamentari, in special cei ai PSD.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#legea eutanasierii cainilor vagabonzi, #lege maidanezi, #lege amanata caini , #lege