Legea lui Dragnea: PSD a descoperit o ''eroare materiala''. PNL acuza un tertip

Vineri, 12 Februarie 2016, ora 16:41
2440 citiri
Legea lui Dragnea: PSD a descoperit o ''eroare materiala''. PNL acuza un tertip
Foto: Arhiva Ziare.com

PSD a descoperit o "eroare materiala" in legea defaimarii.

PSD sustine ca in raportul elaborat de Comisia Juridica exista o eroare materiala imputabila personalului administrativ, situatie care a dus la "acuzatii nefondate in spatiul public", in vreme ce liberalii spun ca social-democratii recurg la un "tertip pentru a minimiza pierderile de imagine".

"Amendamentul initiatorului, aflat la punctul c) al articolului 1, definea grupul social ca fiind 'categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, orientare sexuala, origine sociala, dizabilitati, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV /SIDA'.

Acest amendament, care prevedea eliminarea din varianta initiala a legii a sintagmelor 'apartenenta politica' si 'avere', a fost adoptat in integralitate de Comisia Juridica.

Dintr-o eroare repetata si inexplicabila a personalului administrativ din cadrul Comisiei Juridice, pe documentele de lucru ale Comisiei si pe site-ul Camerei Deputatilor a aparut o varianta a amendamentului care continea formularea 'avere'", arata deputatii social-democrati Ciprian Nica si Daniel Florea intr-un comunicat de presa dat publicitatii vineri de PSD.

Ei sustin ca aceasta eroare materiala va fi indreptata in sedinta de plen in care se va discuta Legea defaimarii "pentru clarificarea situatiei si stoparea acuzatiilor nefondate aparute in ultimele zile in spatiul public".

Dupa ce a promovat legea defaimarii, Dragnea a fost trollat - mii de injuraturi pe pagina sa de Facebook (Video)

Legea "defaimarii": Cum raspunde Dragnea acuzatiilor de comunism si de ce a sters mii de mesaje de pe Facebook

Deputatii PSD cer "o ancheta administrativa de urgenta pentru a identifica persoanele care se fac responsabile de aceste greseli inadmisibile si pentru a preintampina alte asemenea incidente".

Replica liberalilor

In replica, copresedintele PNL Alina Gorghiu a subliniat ca PSD incearca sa ascunda adevaratele probleme din lege in spatele acestei "erori materiale".

"PSD va cauta orice tertip pentru a minimiza pierderile de imagine pe care le au prin incercarea de cenzura si de bagare a pumnului in gura societatii romanesti. Conducerea Comisiei Juridice, biroul acesteia si majoritatea membrilor apartin PSD si majoritatii create de PSD. Vazand inflamarea opiniei publice din cauza acestei cenzuri odioase, tipic coministe, vor sa mai minimalizeze din pierderi", a declarat Gorghiu.

Ea a aratat ca nici macar retrimiterea proiectului la comisie "nu inseamna ca problema s-a rezolvat".

"PNL a cerut retragerea proiectului si a invocat tot felul de probleme de text, de substanta, de principii de lege. Nu vom avea liniste pana cand proiectul nu va fi respins definitiv de Camera Deputatilor, pentru ca PSD are acest obicei ca in momente in care publicul sau Parlamentul nu este foarte atent introduce textul si il promoveaza", a aratat Gorghiu.

Liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, a declarat joi ca Legea defaimarii sociale este "moderna si necesara", iar social-democratii nu se vor razgandi in ceea ce o priveste, reprosandu-si doar ca nu a fost explicata suficient de bine.

El a aratat ca PSD va sustine legea initiata de Liviu Dragnea si o vor vota cel mai probabil saptamana viitoare.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#lege defaimare, #lege defaimare Dragnea, #lege defaimare eroare materiala , #lege