Legea minelor, paravanul pentru Rosia Montana, la mana deputatilor - proteste la Parlament

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 21:34
3643 citiri
Legea minelor, paravanul pentru Rosia Montana, la mana deputatilor - proteste la Parlament
Foto: Arhiva

Legea minelor a fost adoptata, luni, de catre Comisiile reunite de Industrii si Administratie ale Camerei, in forma agreata in USL, toate amendamentele opozitiei fiind respinse.

Actul normativ urmeaza sa intre marti dimineata pe ordinea de zi a Camerei, care e for decizional, conform Mediafax.

Forma agreata in USL, care a fost adoptata luni de Comisiile reunite, nu a fost publicata pe site-urile Camerei sau Senatului. Presa nu a avut acces la aceasta nici in cadrul lucrarilor, iar parlamentarii au primit actul normativ xeroxat.

Legea minelor se va aplica inclusiv proiectului minier Rosia Montana

Legea, care prevede ca in exploatarile din Romania nu pot fi folosite tehnologii care afecteaza mediul si obliga, totodata, la folosirea celei mai avansate tehnologii, se va aplica inclusiv proiectului Rosia Montana, a precizat presedintele Comisiei de Industrii din Camera, Iulian Iancu.

Noua lege a minelor, paravanul pentru Rosia Montana, a picat la limita in Senat

Social-democratul a mentionat ca elementele de noutate absoluta prevazute de Legea minelor sunt cele legate de faptul ca nicio exploatare din Romania nu va putea sa inceapa fara ca inainte statul roman sa faca public acest lucru in toate etapele si fara ca sa se organizeze o licitatie in modul cel mai transparent cu putinta, impunand toate criteriile necesare, dupa ce a luat de la populatie toate observatiile privind exploatarea respectiva.

El a precizat ca Legea minelor este valabila si pentru proiectele actuale, inclusiv pentru Rosia Montana.

Modificarea Legii minelor a fost respinsa, anterior, in plenul Senatului, fiind exprimat un numar de voturi sub minimum necesar pentru adoptarea acesteia, dupa o serie de dispute aprinse intre senatorii PDL si cei ai puterii in ceea ce priveste prevederile acesteia.

Proteste la Parlament

Opozantii proiectului Rosia Montana anunta ca vor picheta, marti, sediul Parlamentului si al prefecturilor din tara.

"Maine putem pierde Rosia Montana! Stare de necesitate! Romania a iesit in sfarsit in strada cand politicienii au vrut sa distruga Rosia Montana printr-o lege speciala. Atunci i-am oprit. Astazi ei incearca din nou. In Comisia reunita s-a discutat si s-a votat deja propunerea de amendare a Legii Minelor, iar maine Camera Deputatilor voteaza in plen aceasta noua lege, mult mai grava, a cianurarii si exproprierii.

Hai maine in Fata Parlamentului si a fiecarei Prefecturi din tara, la ora 9.30, ca sa le spunem deputatilor sa voteze NU! NU lasa deputatii sa ucida Rosia Montana!", se arata in manifestul publicat pe Facebook.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#legea minelor Rosia Montana, #legea minelor proteste Parlment , #lege
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
gata cu gazele , gata cu aurul , a venit USL sa va aduca democratie
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Foarte bine, să nu mai scurme toţi neisprăviţi prin pământu' Ţări',