Ziare.com

Legea pensiilor, intre moralitate si legalitate

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Luni, 14 Iunie 2010, ora 12:18

   

Legea pensiilor, intre moralitate si legalitate
PSD urmeaza sa atace astazi la Curtea Constitutionala legea pensiilor adoptata in urma asumarii raspunderii guvernului. Iar sansele de succes ale demersului sunt foarte mari, cat timp, printre categoriile ale caror interese sunt lezate se numara si magistratii, colegii judecatorilor constitutionali.

In plus, o parte dintre acestia au fost parlamentari si incaseaza astfel de pensii speciale. Cat de normal este ca verdictul final sa vina de la cineva cu interes in cauza este, desigur, discutabil, dar la aceasta problema, deocamdata, nu exista raspuns.

Legea pensiilor este importanta si pentru economia pe care ar aduce-o bugetului, dar si prin ordinea morala pe care o impune. De fapt, este reasezat la locul lui principiul contributivitatii, care guverneaza sistemul romanesc de pensii. Nimic nu justifica faptul ca anumite categorii privilegiate sa incaseze o pensie cu mult peste contributia lor. De ce diplomatii si pilotii sa capete mii de lei pe luna, in functie de veniturile din ultimele luni, iar medicii si profesorii sa se chinuie cu pensii de zeci de ori mai mici? Cine spune ca importanta sociala a unui doctor este mai mica decat a unui magistrat? In mod normal importanta muncii se reflecta in leafa, de aici in contributia mai mare la sistemul de pensii si, de aici, intr-o pensie mai mare.

Asta nu inseamna insa ca legea nu are o serie de hibe la fel de importante. In primul rand, este absolut nedreapta introducerea in aceeasi oala a pensiilor militare. In toate tarile NATO, militarii si, in general, persoanele care lucreaza din sistemul de siguranta nationala, au un statut special si pensii speciale, pe masura riscului la care se expun si a restrangerilor libertatilor pe care si le asuma intreaga viata.

Dincolo de aceste considerente, recalcularea pensiilor militarilor este practic imposibila, deoarece ei nu au contribuit niciodata la sistemul de pesnii. In multe cazuri nici macar nu le mai poate fi reconstituite oficial carierele pentru ca multe arhive au fost distruse. Emil Boc sustine ca vor fi afectate de noua lege doar pensiile mai mari de 3.000 de lei, dar nu a explicat criteriile acestei socoteli ce pare mai degraba o linie trasa contabiliceste la un nivel considerat decent.

Sa nu uitam apoi, spre deosebire de legile speciale privindu-i pe piloti si diplomati, care sunt relative recente, regulile speciale pentru militari sunt foarte vechi. Ei nu au platit niciodata CAS, nu exista asadar o pensie in functie de contributie, deci tot la o fictiune ajunge si legea noua. Si fiind un sistem foarte vechi, poate ca multi dintre militari au ales aceasta cariera luand in calcul si beneficiul pensiilot, considerat sigur, dar eliminat acum dintr-o trasatura de condei.

O alta problema extrem de controversata este aplicarea legii la pensiile deja aflate in plata. Pensionarii de lux incasau, intr-adevar, pensii mult prea mari in raport cu contributia lor. Pensii imorale, dar nu ilegale. Oamenii acestia nu au furat banii, nu au comis nicio frauda in momentul calcularii pensiilor. Ele au avut la baza legi votate in Parlament, inclusiv de catre unii dintre sustinatorii noii legi.

Si in baza acestei pensii, imorale, dar legale, ei si-au proiectat viata, s-au angajat la anumite cheltuieli, in primul rand credite. Nu stiu cat de normal este ca un astfel de pensioar de lux sa -si piarda casa pentru ca nu mai poate plati rata stabilita in functie de un venit pe care si el, si banca l-au considerat cert.

Din toate aceste motive, chiar in cazul unui improbabil verdict pozitiv pentru guvern al CCR, este aproape cert un val de procese individuale intentate de cei afectati, cu final previzibil. Pentru aceste pensii imorale vinovati nu sunt titularii lor, adica cei care vor avea de pierdut, cu aceia care au dat lumina verde unor legi incorecte si nesustenabile.

Cine va plati pana la urma? Ma tem ca toti contribuabilii, caci prin decizia CCR sau prin verdicte individuale pensinarii de lux vor ramane tot de lux, ba au sanse sa capete si despagubiri care vor veni tot de la bugetul finantat de cei care platesc taxe si impozite. Nu putem iesi din imoralitate, printr-o ilegalitate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7950 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
52 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dna. Ioana Ene - 1000 cuvinte, 1001 prostii

1. "In plus, o parte dintre acestia au fost parlamentari si incaseaza astfel de pensii speciale." (n.a.: magistratii) - Dna. Ioana, magistratii au intr-adevar pensii si salarii enorme dar asta e un lucru necesar. Daca magistratii ar avea salariul doctorilor, sansele ca Nutu Camataru' sa iasa presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie ar fi crescut considerabil.
2. "Legea pensiilor este importanta si pentru economia pe care ar aduce-o bugetului, dar si prin ordinea morala pe care o impune." - Dna Ioana, in primul rand, daca va imaginati ca scaderea pensiilor si salariilor bugetare este benefica economiei, nu mai am niciun dubiu referitor la pregatirea Dvs. precara in domeniu; in al doilea rand "ordinea morala pe care o impune" prezinta iz de dictatura de la o posta. (nu am pretentia sa stiti cat inseamna "o posta" ca unitate de masura, conditie in care luati-o ca pe un aforism)
3. Prima regula in momentul in care te apuci de un articol este sa il verifici si sa il reverifici pana esti convins ca este corect in primul rand din punct de vedere gramatical si ortografic. De data aceasta noi putem trece cu vederea ca "pesnii" se refera la "pensii", dar sa fie pentru ultima data, 'nteles?
PS: Intrucat se sfideaza inteligenta putinilor oameni care mai sunt inzestrati cu ceea ce unii ar putea-o numi "calitate", a se lua ca atare orice lipsa de respect a subsemnatului vizavi de psalmiile D-nei Ene, D-lui Racaru si D-lui Leca.

 

DE UNDE NU ESTE, NICI DUMNEZEU NU CERE

• Curtea Constitutionala este plina de pensionari. Adica de babalaci.
• Conform principiului care spune ca, cui pe cui se scoate, contestatia are toate sansele sa castige pensionarii. Adica insasi CCR.
• Ca urmare, pensionarii au toate sansele.
• Ramane de vazut daca vor avea si toti banii, intrucat este greu sa dai intr-una dintr-un buzunar gol.
• L-a golit dl. Vozganian, pe vremea cand se lauda ca e plin.
• Din pacate, de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere.
• Cu atat mai putin noii vozganiani de la palatul Victoria.

 

O PENSIE TAIATA, UN BAN IN PLUS PENTRU PARTID...

O Lege care se anunta plina de hibe, inaplicabila ca toate Legile de pana acum. Fara background, fara fundamentare si fara rezultat, exceptand afacerile de partid care pot inflori o data cu decaderea pensionarilor. Nimeni nu stie de ce sau la ce va folosi. Nu ar fi mai de efect sa inghete pensiile de lux si sa le creasca pe cele derizorii? Eu cred ca asta e solutia legala si morala. Sa tra'ti b!

 

Gogarita cu reducerea pensiilor

Reducerea pensiilor si salariilor este o gogorita. De fapt UDMR a facut un pact secret cu Blaga si Videnu sa reduca bugetarii cu 25%, iar cadrele din armata cu 40%, pentru ca Proiectul ANTITRIANON a lui Laszlo Tokes, Arpad Pasany si Laszlo Borbely, Atla Vrestoy sa fie primit de Parlamentul European, Transivania, inclusiv judetele Suceava, Brasov, Valcea, Arad,Timisoara, Mehedinti, sa intre sub adminiatratia austro-ungara.

faptul ca germania si-a redus fortele armate cu 40% este tot o actiune pro-trianon ?

esti dus rau nene,dar nu dispera,asta ti-e soarta.
toti trebuie sa primeasca pensie in functie de contributie,nimic mai mult,nimic mai putin.
poate ca o exceptie ar trebui sa fie facuta in privinta militarilor,dar sint vremuri grele...

 

AS INTREBA-O PE DOAMNA ENE DUPA ACEASTA ANALIZA RELATIV EXHAUSTIVA SI CORECTA,TRECAND DE LA MORALITATE LA IMORALITATE SI DE LA LEGALITATE LA ILEGALITATE

in materie de pensii,ce solutii are dansa?
Mai intai cea mai mare imoralitate si ilegalitate intr-un stat democratic si civilizat din UE ,este ca o institutie de dimensiunea CCR sa fie politizata!Aceasta uriasa forta in stat transeaza cele mai importante teme si chiar destinul unui popor in mod subiectiv,functie de apartenente ideologice,grosso modo-"Am numit lupi paznici la oi"!
Dupa emulatia creata de opozitie ,mana in mana cu massmedia impotriva guvernului pe orice capitol,dupa satisfactia din privirile si declaratiile lui Geoana,Antonescu,Ponta si ale celorlalti invinsi la alegeri,sub presiunea maselor in cea mai mare parte inconstiente precum turmele sau gloatele care cer capul lui Motoc,fara sa stie de ce, sau ce va urma,opozitia prin...intermediul CCR va avea castig de cauza!Interesant ramane,de unde vor lua bani inteligentii si competentii care se vad la butoane?
...Si daca tot se fac sondaje fanteziste de genul..."Vreti sa il suspendam pe presedinte?"sau "Vreti pensii mai mici?"sa fie intrebati bugetarii din marea masa daca :"Este normal ca muritori din Romania sa aiba pensii de zeci de ori mai mari decat semeni de-ai lor,fara sa contribuie cu un lel la fondurile de pensii?"

Repetabila povară Adrian Păunescu

Cine are părinti, pe pămant nu in gand
Mai aude si-n somn ochii lumii plangand
Că am fost, că n-am fost, ori că suntem cuminti,
Astăzi imbătranind ne e dor de părinti.

Ce părinti? Niste oameni ce nu mai au loc
De atatia copii si de-atat nenoroc
Niste cruci, incă vii, respirand tot mai greu,
Sunt părintii acestia ce oftează mereu.

Ce părinti? Niste oameni, acolo si ei,
Care stiu dureros ce e suta de lei.
De sunt tineri sau nu, după actele lor,
Nu contează deloc, ei albiră de dor
Să le fie copilul c-o treaptă mai domn,
Cată muncă in plus, si ce chin, cat nesomn!

Chiar acuma, cand scriu, ca si cand as urla,
Eu ii stiu si ii simt, pătimind undeva.
Ne-amintim, si de ei, după lungi săptămani
Fii bătrani ce suntem, cu părintii bătrani
Dacă lemne si-au luat, dacă oasele-i dor,
Dacă nu au murit tristi in casele lor...
Intre ei si copii e-o prăsilă de caini,
Si e umbra de plumb a preazilnicei paini.

Cine are părinti, pe pămant nu in gand,
Mai aude si-n somn ochii lumii plangand.
Că din toate ce sunt, cel mai greu e să fii
Nu copil de părinti, ci părinte de fii.

Ochii lumii plangand, lacrimi multe s-au plans
Insă pentru potop, incă nu-i de ajuns.
Mai avem noi părinti? Mai au dansii copii?
Pe pămantul de cruci, numai om să nu fii,

Umiliti de nevoi si cu capul plecat,
Intr-un biet orăsel, intr-o zare de sat,
Mai asteaptă si-acum, semne de la strămosi
Sau scrisori de la fii cum c-ar fi norocosi,
Si ca niste stafii, ies arare la porti
Despre noi povestind, ca de mosii lor morti.

Cine are părinti, incă nu e pierdut,
Cine are părinti are incă trecut.
Ne-au făcut, ne-au crescut, ne-au adus pană-aci,
Unde-avem si noi insine ai nostri copii.
Enervanti pot părea, cand n-ai ce să-i mai rogi,
Si in genere sunt si nitel pisălogi.
Ba nu văd, ba n-aud, ba fac pasii prea mici,
Ba-i nevoie prea mult să le spui si explici,
Cocosati, cocarjati, intr-un ritm infernal,
Te intreabă de stii pe vre-un sef de spital.
Nu-i asa că te-apucă o milă de tot,
Mai cu seamă de faptul că ei nu mai pot?
Că povară ii simti si ei stiu că-i asa
Si se uită la tine ca si cand te-ar ruga...

Mai avem, mai avem scurtă vreme de dus
Pe constiintă povara acestui apus
Si pe urmă vom fi foarte liberi sub cer,
Se vor imputina cei ce n-au si ne cer.
Iar cand vom incepe si noi a simti
Că povară suntem, pentru-ai nostri copii,
Si abia intr-un trist si departe tarziu,
Cand vom sti disperati vesti, ce azi nu se stiu,
Vom pricepe de ce fiii uită ***and,
Si nu văd nici un ochi de pe lume plangand,
Si de ce incă nu e potop pe cuprins,
Desi plouă mereu, desi pururi a nins,
Desi lumea in care părinti am ajuns
De-o vecie-i mereu zguduită de plans.

DACA ROMANUL... NICHOLSON ,SE DA INTERESAT DE PROBLEMELE FOSTILOR COMPATRIOTI,ERA MORAL

sa apara in avatar spre exemplu,cel putin "Coloana lui Brancusi",sau un liberal ...desavarsit precum Antonescu si nu Statuia Liberatatii-simbolul unei natiuni straine de patrie si neam!
...In rest ii doresc curcan la protap!

VA SUPUN ATENTIEI DOUA EXPRESII EDIFICATOARE PENTRU GRADUL DE CULTURA SI...INTELECTUALITATE PURE

precum si specifice unor specialisti, profesionisti in materie de morala si politica!
Este vorba de ...precedentii doi primministri ai Romaniei pre si post aderare:Adrian Minune Nastase si Tariceanu Sfant Anton Popescu!
Primul:"Basescu a luat decizia dupa un pahar de vin la CCR"iar al doilea:"Prostul nu e prost destul,daca nu e si fudul".

Aceste doua mostre de ...solutii la criza economica ,sunt ...vehiculate zilnic repetitiv pe canalele noastre patriotice,intr-o veselie ...nationala!
Dupa aceste ...masuri,salariile si pensiile vor ingheta,iar romanii la...iarna!
TRAIASCA PRIMII FOSTI... PREMIERI AI ROMANIEI!
VA INVITAM SA LE URMATI EXEMPLELE!

...REPETABILA POVARA-COMUNISMUL, DE ADRIAN PAUNESCU!

Stimati romani care mai aveti gene romanesti!
Romania se afla in paradoxala situatie de a vota impotriva reformelor democratice,capitaliste si logice,sub infernala presiune a comunistilor ramasi in presa,CCR,si peste tot in functii de raspundere!
In pragul unei posibile preluari a puterii dupa 20 de ani de la lovitura si 7 decenii de teroare rosie,sunteti invitati sa luati atitudine!
Sper totusi ca ratiunea,fermitatea,maturitatea politicienilor sa nu cedeze santajului,urii si primitivismului,iar motiunea sa cada!
Premierul nu trebuie sa remanieze ministri precum:Blaga,Udrea,Videanu,Berceanu,care raman pilonii de baza ai guvernului,oameni care inafara de faptul ca au facut afaceri legale si s-au imbogatit in mod firesc in conditiile unei economii de piata,nu au nici o vina!Sa ne amintim ca atunci cand PSD a venit la putere a schimbat tot personalul clasei politice pana la femeile de serviciu,dezvoltand cea mai puternica virgula clientela politica,pana acolo incat au comandat emisiunile TV si articolele din presa!
STIMATI POLITICIENI AI PUTERII ,MERGETI PANA LA CAPAT!VETI IZBUTI!

@ADEVAR

Romanul Nicholson si-a facut si isi face in continuare datoria fatza de tzara in care s-a nascut.Tu insa ai pierdut contactul cu tzara in orbirea si lipsa de coloana vertebrala cu care slujesti un partid si in final un om-Traian Basescu.
Statuia libertatii nu este un simbol al unei natiuni straine, asa cum in mod gresit crezi ci este simbolul LIBERTATII, care este un simbol universal, fara de care orice discutzie despre democratzie, inseamna NIMIC.
Statuia Libertatii a fost construita in...Frantza, asta daca te intereseaza si este un dar din partea poporului francez, pentru toti cei care iubesc libertatea.Se pare ca tu nu prea o iubesti!
Cauza natzionala si libertatea sunt mai presus de interesele marunte de partid.Nici macar n-ai avut curiozitatea sa vezi filmul.Ai fi vazut imagini cutremuratoare despre soarta unor romani din asa numitul "Tinut Secuiesc".Si poate ti-ai fi inghitzit si limba aia cu care lauzi zilnic o gashka de profitori, inhaitata cu o gashka de antiromani si care conduc Romania de azi pe drumul spre pieire.La care tu, ca un pro.st te asociezi si te incapatzanezi sa nu vezi adevarul.

@Nicholson

Da si eu stiam ca Statuia Libertatii de la intrarea in New York, de la ocean, e un dar din partea Frantei, deci e frnatceza, are ceva pe dedesubt (chiloti vreau sa zic).
Iar la chestiile cu pensiile va ramane cum sa stabilit, nu se va schimba mare lucru, de la cei multi se taie mult, de la cei putini si cu pensii mari, ceva acolo de ochii lumii ca asa e moral si cinstit in var. romaneasca.
Ce este solidaritatea, ce e morala crestina, ce este pietatea, mila crestina, mai suntem noi crestini ortodocsi in suflet si simtiri sau numai la nivel de imagine !

REPLICA-CORNELIUS!

Cunosc istoria statuii respective,dar daca mereu esti alatur de patria care te-a zamislit nu puteai sa te arati patriot cu Coloana Infintului recunoscuta pe mapamond ca si autorul ei?
Apoi ce datorie si-a facut fugarul Nicholson parasind tara,inafara de un trai comod si aruncand cu noroi in cei care vor sa reformeze Romania eliberand natia de mentalitatea bolsevica?
Retine ,nu sunt membru in nici un partid,sunt observator federal,care iubeste adevarul,logica,sinceritatea si nu vorbaria din ...lemn,talentul comunist si minciunile ordinare ale massmedia,la care te-ai asociat si tu -un colaborator care a contribuit prin dialogul oferit de ziare.com la invrajbirea romanilor!
Cat despre jignirile pe care mi le aduci,ramai in acelasi registru mizerabil al fratilor tai liberalo-comunisti!
Atat esti de indoctrinat incat nu mai ai nici somn pe meridianul in care te-au aruncat activistii-colaboratori!

efectul comunicarii nonverbale in politica

Imoralitate si ilegalitate

Toate actiunile pedeleilor, incepand cu initiativele prezidentiale si sfarsind cu magariile unor marunti politruci portocalii au capatat firesc acceptiunea populara de acte imorale si mai ales, ilegale. Ei insisi sunt de vina pentru aceasta perceptie reala din partea romanilor. Guvernul Boc este campionul emiterii de tot felul de ilegalitati, sfidand fara jena legile tarii si chiar Constitutia.

 

Nimic nou sub soare !

Nici un roman nu s-ar mira daca si aceasta lege "supervizata" de catre doctorul in drept Boc ar fi intoarsa rusinos catre expeditori. Acest guvern (si partid) de impostori si neprofesionisti, sprijiniti de altii asemeni lor, au recidivat mai mereu in emiterea de acte neconstitutionale. Este "specialitatea" casei !

Suntin acest punct de vedere.

Lui Blaga si Videanu dar si lui Nuti Udrea i s-au promis cate 10 milioane euro, in schimbul destabilizarii situatiei sociale din Romania, fara stirea lui Zeus care este aburit de servicii. Si Major va avea partea leului, adica un loc in dieta. Tokes va sustine anularea Tratatului de la Trianon, iar Transilvania va deveni protectorat Austro-Ungar, si se va constitui dieta cu 90 % unguri si germani fara romani. Presedintele Dietei va fi Maior de la SRI, cu un salariu de 68.000 euro pe luna.
Agitatia cu slariile si pensiile este mana sogorilor.

@salinnapoleon

...si credeam ca EU sunt paranoic...

Stimata Dna Ene ! Spre sfarsitul vietii constat ca daca ai principii si esti corect in viata esti cel mai mare dobitolomac (folosesc cuvant anti-cenzura si anti stergere mesaj)

Ca daca nu furi si nu te aranjezi blatuind si spaguind te rad si curcile .
Asta in Romania , ca in tarile civilizate e altfel . S-or face si acolo porcarii , dar nu vor ajunge la "performanta" Romaniei .
Deci , reteta e simpla !
"Partidul Borfasilor" castiga alegerile si se premiaza cu legi care sa le asigure lor si urmasilor-urmasilor lor beneficii uriase , transformandu-i pe ceilalti in simple unelte menite sa le sustina lor capriciile , luxul , placerile .
La ordin li se vor livra si virgine , li se vor aduce periodic ofrande .
Si nimeni nu are ce sa le faca , ca cica respectam nu'sh'ce norme de drept .

Ba nene , furtul e furt !
Ca nu i-a facut mamitica lor de securisti si magistrati mai smecheri decat toata prostimea asta de merge cu noaptea in cap la servici !

 

NOTA 1000

CORECT.NU MAI AM CE COMENTA

Ghilotina scrie: "Spre sfarsitul vietii constat ca daca ai principii si esti corect in viata esti cel mai mare dobitolomac..."

Principiile nu-ti platesc facturile si n-am auzit, pana acum, ca un om, un roman sa fie apreciat pentru corectitudine...

BA DA

INTOARCETE IN TIMP

Vedeti realitatea, suntem invrajbiti...

Niciodata in Romania nu a fost o dihonie mai mare intre pensionari-parlamentari-bugetari-medici-profesori-mineri-functionari publici. Principiul divide et impera este valabil. Cercuri iredentiste de la Buda si Viena sustinuti de aripa stalinista FSB, fac si desfac scenarii Anti Trianon. Austro-Ungaria va primi protectoratul Transilvaniei pentru 250 de ani, se va face Dieta, limba oficiala maghiara si gernmana, romana va fi scoasa din scoli, fruntasii romani vor fi trimisi la Gherla, Aiud si Sighet.Nu va lasati pacaliti de propaganda neagra, impotriva Romaniei.

Multumesc , Dna Silvia ; mai ramane sa tineti lectii de dirigentie cu elevii si sa le deschideti ochii .

Asa , incet-incet , vom avea parte de primul stat organizat pe principii primitive .

saracu' Ceausescu .... pana si ala a avut un ideal !

As fi tentat sa incep cu imposiblul: Faceti-le si pe cele mici mari.

Ar fi de dorit, pentru ca este vorba de pensie o scurta perioada cand te mai poti bucura de ce ai fost in viata, Judecator, pilot sau femeie de serviciu. Daca nu era criza, aceasta lege "imorala si ilegala" cum ii zice Ioana nu aparea si trebuie sa recunoastem ca suntem o tara saraca iar discrepantele sunt mari. O burta si o gura avem fiecare. Am inteles in aceasta perioada de cand se dicuta aceasta lege ca nu sunt multi si repet este vorba de pensie, o scurta perioada din viata. Nu critic si nu invinuiesc pe nimeni dar eu as face o lege morala, legala care sa impace toate categoriile de salariati, fara sa ma leg de ce "a cazut din caruta" cum zice romanul, aplicabila de maine sau peste 4 ani sa nu mai zica magistratul, militarul sau parlamentarul ca eu m-am pregatit pentru asa ceva, stiind ca o sa am o pensie mare. Sunt convins ca nici o CC nu se va putea opune si nimeni alcineva. O lege cu o baza solida , corecta si care sa nu discrimineze pe nimeni. Greu foarte greu de dat un verdict astazi, poate peste 20 de ani cand Romania va fi mai bogata o sa radem de ce "p.rosti" am fost.

Ghilotina...

Elevii mei de 16, 17 ani stiu mai multe despre spaga decat stiu eu... La o ora de dirigentie despre spaga - mi-am spus ca-i fac praf! - mi-au spus ca sunt naiva si nu cunosc lumea in care traiesc. Si, ca sa fie convingatori, mi-au povestit cum primesc ei scutire de absente de la medicul de familie...
Au invatat tinerii nostri ca, daca "dau" obtin...

@silverstar

"Elevii mei de 16, 17 ani stiu mai multe despre spaga decat stiu eu..."
asta oare pt ca va suna mai cunoscut cuvantul mita?!?

Iată titlu de articol apărut astăzi: "Nutu Cămătaru, salvat de disparitia misterioasă a dosarului său"

PSD să propună schimbarea simbolului Justitiei in Romania. Să fie Nutu Cămătaru călare pe harmasarul de 125.000 de euro in fata doamnei Mona Pivniceru care il serveste cu jăratic asezat pe tasurile balantei dreptătii democratiei originale KGB.
Să-ti fie rusine tovarăse Ponta! De asta "a fost sinucis" domnul procuror Panait, mishel ordinar ce esti????

 

Nici Victiria Ponta nu e strain de Complotul austro-ungar.

Viorel Hrebenciuc, maestrul combinatiilor l-a invitat si pe Ponta la intalnirea de taina cu Pascany si Verestiy. I s-a propus unpremiu de 25 mil euro, ca sa destabilizeze situatia din Bucuresti, cu mana lui Vanghelie, ce se vrea Primar al Capitalei Cluj a euroregiunii austro-ungare Transilvania. Ponta a pus botu'.Servciile stiu dar tak. Maior dirijeaza totul din umra. Se vrea seful Dietei de la Cluj...

OK

PENSIILE DE LUX A FOST MANA PSD-ISTILOR SA-SI TINA CLICA DE HOTI SI CHIAR EI SA AIBA O LINISTE LA BATRANETE.CU CAT AU CONTRIBUIT CU ATATA PENSIE SA SE ALEAGA

 

next777

hai sa fim seriosi,crezi ca treceau legile de acordarea unor asemenea pensii fara ajutorul celorlati parlamentari?Cind e vorba sa-si acorde bani pentru ei,toti sint pentru.

AI DREPTATE

EU NU ASI FI ASA,NU AS LUA BANI NEMUNCITI.SI TE ROG SA MA CREZI CA ASI PUTEA LUA BANI NECINSTITI DAR NU IAU.AI DREPTATE.AI MAXIM DE PUNCTE

cateva consideratii...

In primul rand as mentiona ca marea majoritate a pensiilor speciale se regasesc in sistemul apararii. Sustineti ca acesti angajati s-au expus unor riscuri etc.: poate ma insel dar nu-mi aduc aminte marile fapte de arme ale armatei/politiei etc de dupa 9 mai 1945. Poate dumneavoastra le cunoasteti. Unii vorbesc de construirea canalului, a soselelor etc. uitand ca munca efectiva o faceau soldatii luati cu forta la oaste, deci acele persoane care nu au beneficiat niciodata de astfel de pensii. In alta ordine de idei, militarii nu au contribuit dintr-un motiv foarte "imoral": efectiv ei au primit toti banii in mana deoarece Romania ESTE UN STAT POLITIENESC. A fost o manevra pentru a-i fideliza fatza de sfera politica cu efecte perverse peste vreme.
Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca marea majoritate a pensionarilor beneficiari ai unor astfel de pensii si-au acordat sporuri, ore suplimentare etc. in perioada ce se lua in calcul la stabilirea pensiei, umfland in mod artificial cuantumul veniturilor cu un rezultat deloc de negllijat. Ei sunt totodata cei care beneficiaza de pensii de la varste reduse, primind astfel sume mult superioare celor obtinute de pensionarii din sistemul public.
In final, am o intrebare: de ce Mariana Campeanu, Vosganian, Geoana, Boc discuta de pensii si nu se spune clar, pentru ca lumea sa stie: cine a dat aceste legi speciale pe fiecare sector in parte. Poate atunci vom stii cine sunt adevaratii demagogi si ipocriti.

 

Domnule Sobiesky,

Foarte de acord,ati pus puntul pe I.

Eu!

Aveti dreptate, pensiile speciala sunt avantaje facute celor care au servit comunismul! Alta justificare nu exista, pentru ca "au muncit" in conditii extrem de bune, au avut avantaje materiale in permanenta si in plus, mari eforturi n-au trebuit sa depuna! Asta ca sa nu mai amintim ca au iesit la pensie la 50 de ani si acum huzuresc pe bani multi primiti cadou cu darnicie dintr-o visterie care din cauza unora ca ei a ajuns la MINUS!

Titi si-au dat.

Ce pui atattea intrebari la care sti si raspunsul. Toti au aprobat aceste legi care sunt neconstitutionale. Si-au dat toti privilegii. Presupun ca a inceput pe vremea lui Nastase dar cred ca s-a votat in unanimitate. Inclusiv PRM-ul.

Dna Ene

de ce spuneti ca reducerea pensiilor militarilor (a celor nesimtite, bineanteles) este o masura absolut nedreapta? Dvs. spuneti ca ei si-au asumat riscul si restrangerea libertratilor si atunci de ce sa le platim noi aceste pensii? Viata asta a lor lipsita de libertati se traduce in practica prin chefuri permanente si aranjamente de tot felul. In concluzie: toata viata au impins vantul cu genunchi!
In al doilea rand le plangeti pe umar celor cu venituri nesimtite ca, vezi Doamne, dupa reducerea acestora nu-si mai pot plati ratele la banci si raman fara case. Ce sa mai zica cei care si-au platit pensiile si acum nu mai pot sa-si cumpere nici macar medicamentele necesare supravietuirii?

 

articol calm

Dupa 2 zile libere, in sfarsit, un articol calm!De vazut ce comandamente mai apar si cum reusiti sa va descurcati!!

 

LEGEA PENSIILOR INTRE IMORALITATE ,ILEGALITATE SI INUMANITATE BOCIST-BASEASCA.

Va mai amintiti prin 2007 paparatii d e la Can-Can il prisesera pe bocciul Boc emil la amanta .Pe atunci amanta se numea Liliana Calin, ei ii ducea bocciul ursuleti de plus, bineinteles cumparati din banii publici, si iata asa a inceput disparitia banilor din bugetul de pensii.Odata descoperit de mass-media imoralul ceausisto-basesc Boc emil a trecut la aranjarea situatiei in cel mai abject mod.A recurs la a treia persoana un individ care sa devina sotul, asa cum si udrea are sot.Acum Liliana Calin se numeste Liliana Bogdan,iar sotul:

" ....Dragos Bogdan a fost numit in 2009 vicepresedinte la ANAF chiar de catre actualul premier. Despre sotii Bogdan nu se stia ca in decembrie 2008 au bagat divort de comun acord. Intre timp, s-au razgandit, dar in toamna anului trecut au fost cateva tentative de a-l repune pe rol!

Dupa trei infatisari in 2009, in martie 2010, Liliana si Dragos au renuntat definitiv la divort! Acum, se incearca sa se acrediteze ideea ca Boc ar fi fost fortat de presupusa amanta sa-l numeasca pe sotul ei la ANAF.

De ce? Pentru ca ea sa nu deschida gura, despre legatura lor, iar Dragos Bogdan sa-si retraga divortul si sa ramana cu Liliana (asa cum si-ar dori ea).

Adica un “targ" in trei, de pe urma careia sa castige fiecare: Boc - sa ingroape acel episod, Dragos Bogdan – sa aiba un post sus-pus, iar Liliana.."( sursa www.stl.ro) sa fie o tovarasa amanta de bocciu ceausisto-basesc casatorita.

Sotul amantei este acum vicepresedinte ANAF,este paltit ca sa-si tina gura si ochii inchisi cu un salariu nesimtit din bani publici.Intre timp ceaussitul bocciu Boc emil taie pensii in cel mai mizerabil mopd stalinsto-nazist si se infoaie pe la tvr-uri mandru ca are si el amanta asemeni sefului.Aceasta este politica romaneasca o mare prostituata folosita de infractori coprupti ,teroristi internationali si crimianli mai decazuti decat toti criminalii omenirii adunati la un loc.
"Cine va plati pana la urma?"

Daca CCR-ul nu se scutura de ghiara basesc-PDL-ista pe care o are in beregata, daca PSD-PNL nu ren unta la jocul dublu al complicitaTII CU IMORAL-ASASINII CEAUSISTI -PDL-UNPR-isti , atunci : "pensinarii de lux vor ramane tot de lux, ba au sanse sa capete si despagubiri care vor veni tot de la bugetul finantat de cei care platesc taxe si impozite. Nu putem iesi din imoralitate, printr-o ilegalitate." iar sotii amantelor bocist-PDL-iste vor fi paltiti cu bani grei ,bani publici.

 

DA.FOARTE PROST ACTIONEAZA PENALUL BOC EMIL ,DACA L-A NUMIT VICE PRESEDINTE LA ANAF PE SOTUL AMANTEI.

Iata ca nici actualul presedinte ANAF nu ramane mai prejos si ataca in numele legii:
( sursa agentiaorg.)"ANAF-ul a pus gand rau averilor detinute de romani in afara tarii.Seful ANAF, Sorin Blejnar, anunta ca va cere tuturor institutiilor similare din Europa o evidenta a proprietatilor detinute de cetatenii romani persoane fizice in alta tara, urmand ca tot ce nu va putea fi justificat sa fie taxat cu 16 la suta.

"Pana la 1 ianuarie 2011, vrem sa detectam cu exactitate toti contribuabilii cu averi mari si daca aceste averi au fost impozitate. Discutam despre marile averi provenite din economia subterana (...) Cred ca voi identifica cateva sute de persoane", a declarat Blejnar pentru Gandul.

Noua lege va stabili cu exactitate modul de selectie a acestora si tehnicile de control, dar multe dintre verificari vor porni probabil de la beneficiari ai unor servicii de lux sau bunuri de lux, adica "oameni care isi cumpara un iaht, un Ferrari sau o proprietate cu mult peste medie".

Pentru ca Fiscul sa poata controla averile mari, trebuie mai intai parcurse o serie de etape legislative obligatorii, incepand cu strategia fiscala generala care trebuie introdusa in cea a ANAF.

Totodata, Codul de Procedura Fiscala, dar si legislatia secundara, vor trebui modificate, pentru a extinde capacitatea de control a ANAF, inclusiv accesul la evidentele bancare.

Tema nu este noua, ea a fost de altfel intens dezbatuta in ultimul an, iar Guvernul a promis FMI ca va acorda ANAF atributii sporite in combaterea evaziunii prin drept de acces la evidentele bancare."(guvernul Boc nu-si tine promisiunile)
Sa ne mai amintim ca Sorin Blejnar a fost compromis pacalit fiind de PDL-istul Blaga vasile:
http://www.sroscas.ro/site/2009/09/18/3976/

...pentru ca asa procedeaza infractorii corupti din PDL-UNPR-PSD ii culpabilizeaza pe toti romanii pentru ca afacerile lor corupte sa ramana la adapost.

Triumful ratiunii: motiunea de cenzura din 15 iunie 2010 cade la vot sau la CCR (exceptie de neconstitutionalitate)

Practic legile austeritatii asumate de guvernul Boc au intrat in vigoare duminica 13 iunie 2010 ora 0:00 dupa expirarea termenului in care putea fi dezbatuta motiunea de cenzura; seismele nemultumirilor au trecut fara a dobori guvernul si stabilitatea politica si institutionala a tarii

Basescu si guvernul Boc au declinat propunerile FMI (care ar fi determinat suplimentar inflatie, plecarea investitorilor straini si adancirea intr-o recesiune mult mai grava) si si-au asumat raspunderea politica pentru solutia tehnocratilor din Romania care este cea mai buna in momentul de fata

Dupa aprobarea scrisorii de intentie si obtinerea transei FMI, presiunile sociale vor obliga guvernul sa aduca corectii prin suplimentarea prin mijloace indirecte a salariilor si a pensiilor mici, concomitent cu implementarea pachetului de masuri de crestere a veniturilor bugetare si de rationalizare a cheltuielilor materiale si de capital, de combaterea a evaziunii fiscale si a contrabandei

Art.1 din Constitutie prevede printre altele ca Romania este stat suveran si independent. Mentinerea acestor atribute ale statului obliga pe orice presedinte si guvern al Romaniei sa adopte acum aceleasi masuri de austeritate precum cele asumate de guvernul Boc si presedintele Basescu. Opozitia (care nu are solutii mai bune) ar trebui sa dea dovada de mai multa responsabilitate atunci cand prin jocurile politicianiste meschine incita populatia pentru a castiga capital politic si electoral

 

Dragii mei,

Nici aceasta lege nu este perfecta si in mod intentionat nu se face perfecta (sau corecta, buna, echitabila) pentru a putea fi, apoi, corectata, amendata, modificata. Astfel, printre unele modificari bune si rationale, se vor putea strecura si o gramada de smecherii care sa repuna privilegiile pe pozitii.
Acest lucru se intampla in cazul tuturor legilor noastre. Ori suntem tampiti si nu stim sa formulam o lege corecta si precisa, ori special lasam inexactitati si loc de interpretat pentru a se aduce apoi "corecturile" de care are nevoie gasca aflata la putere.

 

BOC si CONSTITUTIA

Dl profesor de drept constitutional trebuia sa stie ce stiu toti profanii si anume ca o lege/OUG de impozitare cu 99% a pensiilor ce depasesc 3000 era mult mai operativa , eficienta si constitutionala..
Se pare ca consilierii sai economici se pricep mai bine la sex decat la economie....Asa se vede din poze...

 

Sa se stabileasca un plafon maxim de 7000 de ron,

iar ce trece de asta sa se puna la cei care au pensii mici si foarte mici, imoral si nesimtit de mici.
Iar lui Boc sa i se fixeze o pensie de 1 leu, sa-si cumpere bomboanele sa le suga sau rontaie !

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor