Legea Big Brother 3, contestata de societatea civila

Luni, 22 Decembrie 2014, ora 12:13
2820 citiri
Legea Big Brother 3, contestata de societatea civila
Foto: Wall Street

Mai multe organizatii neguveramentale cer partidelor, ICCJ, Avocatului Poporului si presedintelui Klaus Iohannis sa trimita la CCR legea securitatii cibernetice, adoptata recent si supranumita "legea Big Brother 3", considerand-o neconstitutionala.

Apelul celor 13 ONG-uri a fost publicat duminica pe site-ul Centrului pentru Jurnalism Independent.

Semnatarii lui reamintesc ca "legea a fost adoptata fara nicio dezbatere in Camera Deputatilor, iar Senatul a ignorat orice punct de vedere venit din partea societatii civile".

O noua lege Big Brother adoptata de Parlament? Explicatii din Senat

Protest la Palatul Parlamentului, fata de securitatea cibernetica

Presedintelui Klaus Iohannis, care poate respinge promulgarea legii, i se solicita ca inca din prima sa zi de mandat sa faca astfel "dovada atasamentului sau fata de respectarea drepturilor omului in Romania".

ONG-urile semnatare ale apelului au adresat scrisori oficiale tuturor institutiilor mentionate anterior.

Printre principalele critici la adresa legii securitatii cibernetice se numara accesul la datele informatice "intr-un mod extrem de vag pentru foarte multe institutii", faptul ca legea "se aplica tuturor persoanelor de drept public si privat", precum si faptul ca "legea acorda SRI competente principale in domeniul securitatii cibernetice".

Printre semnatarii apelului se numara Maria-Nicoleta Andreescu, Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania - Comitetul Helsinki (APADOR-CH), Ioana Avadani, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Stefan Candea, Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI), si Toma Patrascu, Asociatia Secular Umanista din Romania (ASUR).

Sute de persoane au protestat, duminica, in mai multe orase, printre care Bucuresti si Cluj Napoca (foto), fata de adoptarea acestei controversate legi fara consultare publica.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#apel ONG lege securitate cibernetica, #lege securitate cibernetica proteste , #lege