Ziare.com

Legile de reducere a TVA la alimente si de impozitare a pensiilor, retrimise la Comisii

Marti, 14 Iunie 2011, ora 17:38

   

Legile de reducere a TVA la alimente si de impozitare a pensiilor, retrimise la Comisii
Deputatii au decis, marti, retrimiterea la comisia de resort a legii privind reducerea TVA la 5% pentru alimentele de baza, dar si pe cea privind cresterea pragului pentru impozitarea pensiilor de la 1.000 la 2.000 lei, ambele fiind inapoiate Parlamentului de seful statului spre reexaminare.

La solicitarea deputatului PSD Marian Neacsu, plenul Camerei a decis, cu 62 voturi favorabile, 42 impotriva si doua abtineri retrimiterea la comisie a proiectului privind TVA-ul redus, termenul fiind de doua saptamani.

Inaintea votului, deputatul PNL Eugen Nicolaescu a amintit ca deputatii Puterii au votat din greseala anul trecut in favoarea proiectului, astfel ca legea a fost adoptata. El a precizat ca PNL nu vrea reexaminarea sau respingerea legii, ci mentinerea prevederilor adoptate.

La cererea deputatului PNL Victor Paul Dobre, deputatii au luat aceeasi decizie - cu 62 voturi favorabile, 56 impotriva si o abtinere - si in privinta legii potrivit careia venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 lei neimpozabile, lunare.

Comisia de buget a Camerei Deputatilor a admis, pe 5 aprilie, cererile de reexaminare transmise de Presedintie privind reducerea TVA la 5% pentru alimentele de baza si privind neimpozitarea pensiilor sub 2000 de lei, respingand astfel prevederile respective.

Plenul Senatului a mentinut pe 23 martie prevederea privind reducerea TVA la 5% la alimentele de baza, votand propunerea de respingere a cererii de reexaminare formulata de presedinte, situatie similara si pentru proiectul de neimpozitare a pensiilor sub 2.000 de lei.

Ulterior, Senatul a supus din nou la vot, pe 28 martie, cererea de reexaminare privind neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, aproband de aceasta data solicitarea presedintelui, dupa ce PDL a reclamat ca in plenul anterior proiectul nu a fost dezbatut regulamentar.

Sursa: rNews

Articol citit de 1042 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Carect

Nu pot fi legi niste aberatii ce omul normalsi rationl nu le accepta.

 

Un om normal si rational

ar scrie corect in limba romana!!!!!!!!!!!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor