Nicio strada fara nume, nicio casa fara numar - proiect de lege

Marti, 29 Martie 2016, ora 18:58
11658 citiri
Nicio strada fara nume, nicio casa fara numar - proiect de lege
Foto: Bucurestiivechisinoi.ro

Niciun imobil fara numar postal si nicio intersectie fara placute cu numele strazilor afisate in loc vizibil - aceasta propunere ar putea deveni lege, daca proiectul va trece de votul senatorilor si deputatilor.

Deputatul Eugen Tomac, presedinte executiv al Partidului Miscarea Populara, a depus in Parlament un proiect de lege pentru reglementarea indicatoarelor stradale si a placilor de numere postale.

Initiativa legislativa completeaza Ordonanta Guvernului nr. 63/2002 privind atribuirea sau schimbarea de denumiri, cu modificarile si completarile ulterioare, impunand obligativitatea numerotarii tuturor imobilelor si instalarea de indicatoare cu numele strazilor in Bucuresti si in tara, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

In prezent, legea prevede doar procedura de atribuire sau schimbare a denumirilor strazilor, dar omite reglementarea procedurii de montare si de finantare a indicatoarelor stradale.

Potrivit initiativei legislative, Consiliile locale ale comunelor, oraselor, municipiilor si subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor au obligatia de a prevedea in bugetele proprii resursele financiare necesare achizitionarii, fixarii, verificarii, intretinerii si inlocuirii placilor de numere postale si a indicatoarelor stradale aferente drumurilor publice.

Initiatorii sunt de parere ca legea va inlesni activitatea serviciilor de interventie, Ambulanta si Politie, care adesea esueaza in misiunile de acordare a asistentei de urgenta pentru ca nu gasesc adresa la care au fost solicitati, dar si a companiilor de taximetrie.

"Legea, pe care noi am numit-o, in mod simbolic, 'nicio strada fara nume, nicio casa fara numar', este extrem de necesara pentru a ordona strazile din Bucuresti si din tara. Eu, de exemplu, am intarziat recent peste sfertul academic la o intalnire extrem de importanta, pentru ca nu reuseam sa gasesc strada si numarul la care urma sa ajung. Din fericire, intalnirea a putut fi desfasurata cu intarziere. In cazul Ambulantei sau a Politiei, insa, intarzierea este inacceptabila, pentru ca poate fi vorba despre viata unui om aflat in nevoie", a declarat Eugen Tomac.

"Cheltuielile generate de punerea in aplicare a acestei initiative legislative se vor efectua incepand cu anul 2017 in limita sumelor aprobate cu aceasta destinatie in bugetele locale, respectiv a institutiilor publice finantate integral sau partial din bugetele locale, cu respectarea prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare", se mai arata in comunicat.

Proiectul de lege urmeaza sa intre in dezbaterea Senatului.

D.R.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#proiect lege placute strazi, #proiect numar adrese , #lege