Opinii: Codul bunelor maniere ar trebui aprobat cu Ordonanta de Urgenta

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 23:37
1941 citiri
Opinii: Codul bunelor maniere ar trebui aprobat cu Ordonanta de Urgenta
Foto: Arhiva

Spectacolul lamentabil la care se dedau demnitarii furiosi, cand arata cu degetul unii spre altii, nu este intrecut decat de propriile lor bloguri, unde colegii din partidele concurente sunt numai dubiosi, imorali, mincinosi, ipocriti, in timp ce colegii din partidele proprii sunt numai ingerasi si heruvimi.

Unuia dintre furiosi, convins ca a descoperit cea mai adecvata metafora, capabila sa desemneze raul in persoana, i s-a parut ca-si face auditorii praf, comparandu-l pe seful statului cu seful iadului: Satana insusi.

Furiosii de stanga si furiosii de dreapta

A doua zi, s-a dus personal la Skaraotki, pentru consultari, anume ca sa-i lase ca la dentist pe telespectatorii care aflasera ca, in lupta impotriva Diavolului, tocmai a pus la punct pactul serafimilor neprihaniti, horatati sa taie raul de la radacina si presedintele de la tulpina, pana nu mai raman nici urme de sulfina, pe micul ecran.

Nu se stie in ce masura seful furiosilor de stanga a facut gestul ca sa le calce bombeul furiosilor de dreapta, sau daca s-au inteles furiosii intre ei, in secret, sa spuna ca-i laie si s-o faca balaie, ca sa-l deruteze pe presedintele de la drumul lui drept, parcurs in zig-zag.

Aproape as crede ca asemenea mod de a o lua razna nu tine atat de codul bunelor maniere, cat de codul celor sapte ani de acasa, care constituie o pagina alba in respectivul CV.

Sondajul de opinie, mai tare decat votul la urna

De codul bunelor maniere tine situatia cand seful statului - pe care ai tot dreptul sa nu-l simpatizezi, nici mie nu-mi este pe plac - te invita la consultari, iar tu te prefaci ca te consulti cu colegii de partid, ca sa lasi impresia ca e la mana lor sa catadixeasca daca merita sau nu, sa-ti pierzi timpul, stand de vorba cu unul, ca seful statului.

In plus, cand explici cauza pentru care nu te-ai dus, respectiv ca nu-ti mai recunosti presedintele, intrucat, in fata poporului suveran, sondajul e mai tare decat sufragiul, asta nu mai tine de bunele maniere. Tine de buna intentie, de reaua credinta, daca nu cumva de tratamentele medicale, neaplicate la timp.

Dar toate exemplele de mai sus palesc, atunci cand privesti, ca la un spectacol de circ, o harmalaie din Parlament, ca cea de marti, unde toti vorbeau cu toti, nimeni nu asculta pe nimeni, in timp ce unii isi retrageau semnaturile de pe o motiune de cenzura, pe care pretindeau ca o semnasera ca primaru' la poarta noua.

Micul Titulescu si marele Rica Venturiano

Aproape nu exista demnitar care, privindu-se in oglinda, sa nu se vada acolo ca un mic Titulescu sau un mare Rica Venturiano, in timp ce telespectatorii nu vad decat un Stan sau un Bran, inconjurat de cativa Tandala - intrucat Pacala s-a retras din sala, din motive de procedura.

Este de mirare ca, la asemenea spectacol fara maniere, a lipsit tocmai corul sindicatelor, unde fiecare lider se considera un mic Tarzan, certat si el cu toate manierele si prezent pe toate antenele.

Rolul urmasilor lui Tarzan e sa ceara demisia urmasilor lui Rica, ai lui Titulescu, mazilirea lui Stan, surghiunirea lui Bran, incatusarea lui Tandala si ridicarea imunitatii lui Pacala.

Desi cuvantul de ordin "demisia" nu s-a mai scandat prin parcuri, domnul Boc tot s-a lasat ispitit de ziaristii provocatori si le-a raspuns elegant: "Nu sunt un om care sa dea bir cu fugitii".

Din raspuns, n-am inteles prea bine ce a vrut sa spuna despre fugiti, dar despre bir intelege oricine: domnul Boc nu e un om care da bir, este un om care ia bir.

Ar lua el si de la fugiti, dar nu cred ca-i mai prinde din urma.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#asumare lege parlament, #motiune parlament, #scandal parlament , #lege
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
Verbalismul desantat de sorginte bolsevica a iesit la rampa odata cu Ion Ilici Marcel Iliescu ... spun asta numai pentru cei care au memoria buna ... de la mai annimalule la madam Buruiana si Aura Vasile, nu este de cat un pas !