Opinii: Statul de stramb reinventeaza aritmetica

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 21:22
2304 citiri
Opinii: Statul de stramb reinventeaza aritmetica

Ieri, a fost consfintit statul de stramb. Stiam si pana acum ca, in Romania, deseori se moare cu dreptatea in mana. De-acum inainte, e oficial. Esenta este sa ne insusim cu totii filosofia de baza: nimic nu este ceea ce pare a fi.

Niciodata, deci, nu mai este bine sa credem ceea ce vedem cu ochii nostri. Avem Parlament, avem Presedintie, avem Guvern, avem partide care fac pe translatorul nostru si n-are sens sa mai descifram ceva.

Daca Alma Anastase spune ca negrul este alb, nu va straduiti s-o contraziceti. Curtea Constitutionala va legifera ca negrul este alb. Iar presedintele va promulga legea prin care negrul este alb.

Daca pustiul de la Ploiesti va depune maine martuire ca obrazul lui propriu si personal a fost palmuit de candidatul Basescu, el minte. Chiar si daca Traian Basescu va recunoaste ca a fost asa, minte. Cei care au vazut scena, nu mai conteaza. Nici nu erau acolo. Multimea era un trucaj ordinar.

Daca 20 de milioane de ochi vad pe imaginile captate de pe site-ul oficial al Camerei Deputatilor ca, la votul final al legii pensionarii, in sala nu erau 170 de oameni, ci mai putin de o suta, sa stiti ca 20 de milioane de ochi sunt zero pe langa ochiul Robertei Anastase. Al lui Sever Voinescu. Al lui Traian Basescu. Si-al fiecarui deputat pedelist in parte. Ce importanta are? Dam o lege si schimbam aritmetica, 80 sa fie 170. Dam o lege si suspendam simtul vazului.

Si asa simtim destul de nesimtit. De exemplu, nu traim deloc rau. Puterea stie mai bine ce avem noi in buzunar. Inclusiv ceea ce mai au bugetarii. Am vazut, la televizor, cum arata o profesoara fluturasul, cu un rest de plata de 580 lei. Si politicianul spunea: nu, nu este adevarat, nu iei numai atat.

Nimic din ceea ce traim nu este adevarat. Tot ceea ce vedem si auzim este eronat. Dusmanos distorsionat. Nu este adevarat ca, anul trecut, dantuia toata tara ca nebuna, de parca venea sfarsitul lumii, in covarsitoarea parte in festivaluri electorale suportate din banul public. Am vazut noi dublu. Rezultatul? Deficit bugetar de 7,2%, la un PIB de 491,3 miliarde de lei.

Nu este adevarat ca 2.500 de firme romanesti s-au mutat in Bulgaria, iar alte 200.000 au intrat in faliment, din 2008 incoace. Ca numai mediul privat a trimis acasa vreo 700.000 de oameni. Sunt fantasmagoriile patronilor faliti si ale somerilor.

Platim facturi luna de luna mai scumpe. Nu-i adevarat nici asta. Daca asa spune Guvernul Boc, doar n-avem indrazneala sa-i punem la indoiala buna credinta si profesionalismul. El stie mai bine decat noi ceea ce platim si cat platim.

Si-apoi, noi, romanii, suntem un popor de trantori. Au spus-o Traian Basescu, deputata Placinta si Emil Boc. Evident, cu exceptia celor de la putere, toti parazitam tara asta, o stoarcem de bani. O ducem rau mai ales din cauza pensionarilor - care stau, ca sa ii citez iar pe Traian Basescu, Sebastian Vladescu, deputata Placinta, Seitan.

Un vot gresit voluntar, in Camera Deputatilor? Mare paguba-n ciuperci! L-a validat Curtea Constitutionala. In statul de drept, 80 este egal cu 170. Strambi suntem noi, ca avem tupeul extraordinar si lipsa de respect sa contrazicem institutiile de capatai ale tarii. Si pe demnitarii care le conduc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Legea pensiilor Curtea Constitutionala, #legea pensiilor adoptata, #anastase vot legea pensiilor , #lege