Proiectul legii bugetului de stat pe 2013, adoptat de comisiile parlamentare de buget-finante

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 21:03
1506 citiri
Proiectul legii bugetului de stat pe 2013, adoptat de comisiile parlamentare de buget-finante
Foto: B1TV

Comisiile de buget-finante ale Parlamentului au adoptat, vineri seara, cu amendamente, proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2013.

Raportul favorabil a intrunit 23 de voturi "pentru", 3 abtineri si 5 voturi "impotriva".

Membrii celor doua comisii de specialitate urmeaza sa dezbata si sa voteze in cursul serii de vineri si proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2013.

Cu ocazia votului, mai multi parlamentari ai puterii au facut remarca potrivit careia "majoritatea functioneaza", in timp ce parlamentarii PSD si PNL aplaudau. Ulterior, unul dintre membrii comisiilor de buget a continuat: "Opozitia nici la vot nu e unita", facand referire la faptul ca parlamentarii PPDD s-a abtinut la vot, iar parlamentarii PDL au votat impotriva.

La nivelul comisiilor de buget-finante a fost amendat proiectul legii bugetului de stat pe anul 2013, fata de forma popusa de Guvern, fiind realizate o serie de redistribuiri de sume de la bugetul Ministerului de Finante catre alti ordonatori de credite.

Joi, parlamentarii din comisiile de buget-finante au aprobat un amendament al deputatului PSD Viorel Stefan privind alocarea sumei de un milion de lei pentru studiul de fezabilitate pentru centura Slatina. Suma de un milion va fi luata de la Ministerul Finantelor.

De asemenea, parlamentarii din comisiile de buget-finante au aprobat, cu acordul majoritatii si al opozitiei, un alt amendament al lui Viorel Stefan prin care se suplimenta de la Ministerul de Finante cu suma de cinci milioane de lei programul de sprijin al Cultelor.

Bugetul Ministerului Justitiei a fost suplimentat, la comisiile de buget, cu 10 milioane de lei din necesarul de peste 183 de milioane de lei pentru aplicarea Codului de procedura civila. Comisiile juridice adoptasera, anterior, un amendament pentru suplimentarea bugetului MJ cu 183 de milioane de lei pentru aplicarea Codului de procedura civila. In Comisiile de buget-finante din Parlament nu a mai fost sustinut insa amendamentul. In schimb, la propunerea deputatului PSD, Viorel Stefan a fost adoptata, in Comisiile de buget, suplimentarea bugetului MJ cu 10 milioane de lei.

De asemenea, bugetul Ministerului Dezvoltarii si Administratiei a fost suplimentat in comisiile de buget din Parlament cu 7 milioane de lei pentru programele privind pietruirea sau astfaltarea drumurilor locale, la propunerea deputatului PSD Viorel Stefan.

Bugetul SIE a fost majorat cu 2 milioane de lei, la nivelul Comisiilor de buget din Parlament, fata de suma alocata initial prin proiectul bugetului de stat pe anul 2013, unde erau prevazute 180 de milioane de lei. Comisiile au adoptat un amendament formulat de deputatu PNL Gheorghe Dragomir, prin care a fost suplimentat bugetul SIE cu 2 milioane de lei, fiind redus bugetul pentru Ministerul de Finante.

Vineri, comisiile parlamentare de buget au adoptat amendamente la bugetul Ministerului Educatiei care reprezinta realocari de fonduri pentru obiective noi, cum ar fi 2.700.000 lei pentru Laboratorul de Cercetare de la Murighiol sau 1.500.000 lei pentru studioul de teatru de la UNATC.

Deputatul PSD Vasile Popeanga a citit patru amendamente pentru realocari de fonduri in cadrul Ministerului Educatiei, care au fost agreate de ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, si aprobate de comisii.

Astfel, pentru obiectivul nou "Laboratorul de cercetare Murighiol", din judetul Tulcea, vor fi alocate 2.700.000 lei, urmarindu-se crearea Centrului international de studii Dunare- Delta Dunarii- Marea Neagra.

Pentru un alt obiectiv de investitii cu denumirea "Studio de teatru la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale Bucuresti" vor fi alocate 1.500.000 lei, din care 500.000 lei de la buget si 1.000.000 lei din venituri proprii.

"Se introduc sumele aferente investitiilor derulate prin fonduri externe nerambursabile, suma de 148.727.000 lei, proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile, suma de 452.820.000 lei. Motivarea este urmatoarea: pentru corelarea programului de investitii publice cu sumele de finantare aferenta programelor cu finantare rambursabile si celor cu finantare cu fonduri externe nerambursabile", a precizat Popeanga.

Comisiile parlamentare de buget-finante au mai aprobat un amendament la bugetul Societatii de Televiziune, alocand 770.000 lei pentru investitii pentru transmisiile din teritoriu.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2013 urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Parlamentului.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#buget 2013 votat comisii , #lege