Propunere legislativa cu greseli gramaticale a unei senatoare PNL

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 22:13
3916 citiri
Propunere legislativa cu greseli gramaticale a unei senatoare PNL
Foto: Obiectiv

Senatoarea PNL Vasilica Steliana Miron a initiat o propunere legislativa prin care doreste sa dea "o palma" cesionarilor de creante care ii executa pe datornicii bancilor. Expunerea de motive a propunerii contine insa numeroase greseli gramaticale.

Initiativa legislativa propune impozitarea cu 85% a oricarui venit incasat prin executarea silita a cesiunilor de creante bancare, informeaza Mediafax.

Initiativa cat si expunerea de motive sunt insusite si semnate de Vasilica Stefana Miron si de alti colegi de partid sau de grup, printre care Catalin Boboc, presedinte al Comisiei juridice a Senatului, Marin Burlea, vicepresedinte al Comisiei pentru invatamant, Varujan Vosganian, Tudor Barbu si Mihaela Popa, membri ai Comisiei pentru cultura, Mario Oprea si Marius-Petre Nicoara.

Pe langa limbajul dramatic si pe alocuri familiar, nepotrivit cu un text legislativ, Vasilica Miron mai face si alte greseli, printre care pleonasme, cacofonii si cuvinte gresit ortografiate.

Iata un paragraf al propunerii legislative: "Banca nu este o societate filantropica ci (sic) este un partener de afaceri. Daca partenerul de afaceri pierde in urma unei afaceri facute impreuna, asta (sic) nu inseamna ca celalalt (sic) trebuie sa il condamne la 'saracie vesnica'. In opinia mea, eu consider (sic) ca atat banca cat si debitorul au obligatia sa ajunga la intelegeri rezonabile pentru amandoi, nefiind conditii normale ci din contra mai mult decat exceptionale (sic). De aceea, consider mai mult decat oportun la o perioada de criza exceptionala sa luam masuri exceptionale si asta (sic) in favoarea tuturor partenerilor seriosi si nu in beneficiul profitorilor, in speta, in cazul de fata (sic), a cesionarilor de creante care nu fac altceva astazi decat sa ingenucheze (sic) aproape o treime din familiile romanilor".

Senatoarea arata ca 3,5 milioane de romani, impreuna cu familiile lor, "sunt impinsi la periferia societatii, iar ca sa evite executarea silita trebuie sa nu mai dobandeasca alte bunuri sau eventual sa plece din Romania" si pentru a evita acest fenomen "dramatic", propune impozitarea cu 85% pentru orice suma incasata prin executare silita a cesionarilor de creante bancare.

"Cei 3,5 milioane de romani ar putea sa-si rascumpere creante la valori pana in 15% (sic) avand deci un beneficiu extraordinar. In schimb, ar fi o palma data acestor institutii nebancare care vor avea profituri sensibil mai scazute si nu vor mai putea teroriza familiile romanilor cu datorii", arata Vasilica Miron.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Vasilica Steliana Miron propunere legislativa, #propunere legislativa greseli Vasilica Miron , #lege
Comentarii
Poza PSD.Erie
PSD.Erie
rank 5
Toarasi, treaba asta cu SIC, ie reclama mascata pa fatza, ce dreagu!