Ziare.com

Salvati Copiii se revolta impotriva legii PSD care modifica regulile pentru ONG-uri

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 17:25

   

Salvati Copiii se revolta impotriva legii PSD care modifica regulile pentru ONG-uri
Organizatia Salvati Copiii este extrem de ingrijorata de modificarile propuse in Parlament la legea Asociatiilor si Fundatiilor, si face un apel public la parlamentari sa nu voteze respectivul proiect, care "aduce grave deservicii protejarii drepturilor copilului in Romania".

Reactia vine in contextul in care proiectul legislativ initiat de social-democratii Serban Nicolae si Liviu Plesoianu a trecut tacit de Senat, urmand sa fie votat in Camera Deputatilor, for decizional.

Salvati Copiii considera ca "noul cadru legal propus cu privire la recunoasterea statutului de utilitate publica constituie un regres legislativ si institutional", dupa cum se precizeaza intr-un comunicat remis joi Ziare.com.

Organizatia spune ca, prin modificarile propuse, proiectul:
  • ignora domeniul drepturilor copilului
  • ameninta libertatea de exprimare a membrilor societatii civile si rolul ei fundamental in monitorizarea si influentarea politicilor publice
  • impune excesiv obligatia de reluare a procedurii de obtinere a statutului de utilitate publica la fiecare 5 ani
  • creeaza discriminare intre entitatile de drept privat, instaurand norme birocratice sub amenintarea suspendarii organizatiilor neguvernamentale si a activitatilor lor, si afecteaza astfel in mod direct exercitarea libertatii constitutionale de asociere.

Citeste toate argumentele aici:


"Impartirea domeniilor de activitate, pe o scara a importantei definita procentual, este neclara si nu ofera elementele necesare punerii ei in practica de catre autoritati.

In plus, renuntarea la includerea drepturilor copilului, ca domeniu distinct, arata o lipsa a preocuparii pentru activitatile de promovare si aparare a intereselor copilului. (...)

De asemenea, in Expunerea de motive nu se regasesc explicatii cu privire la modul in care a fost stabilit algoritmul procentual si ce argumente sociologice s-au utilizat cand, de pilda, domeniul educatiei este vazut ca fiind mai putin important decat cel al serviciilor sociale", se arata, printre altele, in comunicatul Salvati Copiii.

Primii care au tras un semnal de alarma au fost reprezentantii Platformei Romania 100, care au sustinut ca prin initierea acestui proiect PSD a urmarit reducerea la tacere a societatii civile.

De asemenea, un deputat PSD s-a angajat public ca nu va vota proiectul depus de colegii sai si a subliniat faptul ca Guvernul a dat aviz negativ.

Citeste mai multe despre:

C.B.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Lege ONG Salvati Copiii
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1456 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor