Senatorii PSD vor imn intonat zilnic in scoli si sanctiuni pentru nereguli la arborarea drapelului

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 15:20
2520 citiri
Senatorii PSD vor imn intonat zilnic in scoli si sanctiuni pentru nereguli la arborarea drapelului
Foto: Jurnalul National

Mai multi senatori PSD au venit cu o propunere legislativa care prevede ca imnul national sa fie intonat zilnic in scoli. Politicienii vor si ca steagul Romaniei sa fie arborat "permanent si obligatoriu" pe sediile institutiilor. Senatorii au prevazut si o serie de sanctiuni pentru nerespectarea acestor prevederi.

Printre initiatorii proiectului de lege se afla si senatorul PSD Mures Alexandru Petru Fratean, Gabriela Firea, senatorul Serban Nicolae si lectorul universitar doctor Olimpiu Sabau Pop, consilier local PSD in Targu Mures, scrie Mediafax.

"Concret, propunerea legislativa vizeaza modificarea si completarea prevederilor legale referitoare la arborarea permanenta a drapelului Romaniei, care sunt intarite prin stabilirea obligativitatii acestei masuri: 'Drapelul Romaniei se arboreaza in mod permanent si obligatoriu'. De asemenea, se stabilesc sanctiuni pentru nerespectarea regimului de arborare a drapelului national, precum si pentru arborarea insemnelor altor state. Propunerea legislativa introduce prevederi clare si explicite referitoare la intonarea imnului national la nivelul claselor primare si gimnaziale", se arata in comunicatul transmis de senatorul PSD Alexandru Fratean.

Senatorul PSD Alexandru Fratean a precizat ca atunci cand se face referire la "arborarea insemnelor altor state" este vorba despre acele steaguri ale unor state sau entitati nerecunoscute de Romania.

"Sunt mai multe aspecte. O categorie o reprezinta statele nerecunoscute de Romania, state care nu mai exista sau entitati ce se pretind a fi state - drapelele lor nu se pot arbora. Trebuie facuta o distinctie intre drapel si steag", a spus Fratean, intrebat daca este vizata si arborarea steagului Tinutului Secuiesc.

Senatorii PSD spun ca, potrivit proiectului de lege, intonarea imnului in scoli ar urma sa se faca zilnic, dar "e posibil sa mai apara amendamente".

"Directorul scolii ar urma sa raspunda de intonarea imnului zilnic. Sanctiuni prevazute expres nu sunt, insa ar intra pe regula de functionare a scolii, cu puncte de penalizare si avertismente", a explicat senatorul Fratean.

El a declarat ca a depus propunerea legislativa la Senat, joi, pentru a fi semnata si de alti colegi, in preajma Zilei Nationale a Romaniei.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#lege drapel imn scoala, #propunere lege drapel arborare sanctiuni, #proiect lege insemne nationale , #lege