Serban Nicolae vrea scutirea de taxe si impozite a cazinourilor sau pensiunilor aflate pe anumite terenuri

Miercuri, 08 Martie 2017, ora 21:56
18250 citiri
Serban Nicolae vrea scutirea de taxe si impozite a cazinourilor sau pensiunilor aflate pe anumite terenuri
Foto: Facebook/ Serban Nicolae

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Serban Nicolae, este autorul unei initiative legislative potrivit careia cazinourile, printre altele, ar urma sa fie scutite de taxe.

"In scopul dezvoltarii activitatilor economice, crearii de locuri de munca si cresterii veniturilor bugetare, prezenta lege instituie un regim fiscal derogatoriu si un regim juridic special, aplicabile unei anumite categorii de terenuri, constructii edificate pe acestea si activitatilor economice aferente", se arata la primul articol al propunerii legislative privind unele masuri de regim fiscal derogatoriu si de regim juridic special.

La articolul al doilea se precizeaza ca legea se refera la terenuri reprezentand "insule, grinduri si alte suprafete de uscat, cu potential de exploatare economica, rezultate prin actiuni sau modificari naturale ale teritoriului ori prin lucrari de amenajare hidrotehnica si care fac parte din domeniul public al statului".

Ulterior, la articolul al saptelea, se subliniaza ca activitatile economice care sunt autorizate sa se desfasoare pe respectivele terenuri sunt "cele de productie de energie regenerabila, turism, agrement, alimentatie publica, comert cu amanuntul, jocuri de noroc, precum si cele de servicii conexe acestora".

Este vorba despre "jocuri de noroc caracteristice cazinourilor, jocurilor de noroc caracteristice cluburilor de poker si jocuri bingo desfasurate in sali de joc", pentru care toate taxele si impozitele se reduc cu 50 la suta.

Inititiativa legislativa a lui Serban Nicolae prevede si care sunt derogarile fiscale la care se refera legea - terenurile prevazute la articolul al doilea sunt scutite de impozitul pe teren si de taxa pe teren.

Se precizeaza insa si ca autoritatile locale sunt cele care concesioneaza suprafetele disponibile, pentru activitatile economice de la articolul 7.

Initiativa legislativa a fost inregistrata luni la Senat pentru dezbatere, in procedura de urgenta.

In expunerea de motive, se arata ca unele dintre terenurile respective au potential de exploatare economica, insa "astazi, aceste terenuri nu produc nimic, stau in paragina, in conditiile in care, printr-o serie de facilitati fiscale si de regim juridic special, ar putea stimula initiative de afaceri aducatoare de taxe si impozite atat la bugetul local, cat si la cel national".

Serban Nicolae este cel care a depus, luni, un amendament la Legea gratierii. Prin acesta, se gratiaza si fapte de coruptie - luare si dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Serban Nicolae scutire taxe impozite cazinouri, #scutire taxe impozite jocuri noroc, #initiativa legislativa scutire taxe jocuri noroc , #lege