Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Traseismul, legalizat IPP: Partidele sa isi rezolve politic, nu prin forta legii, diferendele din teritoriu

Joi, 28 August 2014, ora 12:57
1721 citiri
Traseismul, legalizat IPP: Partidele sa isi rezolve politic, nu prin forta legii, diferendele din teritoriu

Institutul pentru Politici Publice (IPP) cere Guvernului sa nu adopte ordonanta de urgenta privind suspendarea restrictiilor de migratie politica a alesilor locali si, concomitent, solicita partidelor sa isi rezolve politic, ci nu prin forta legii diferendele politice din consiliile locale.

"Proiectul de ordonanta privind migratia alesilor locali incearca, intr-o maniera tipica pentru un partid care crede ca totul se rezolva in Romania printr-o ordonanta de urgenta, sa rezolve blocajul actual de la nivelul consiliilor locale si judetene", se arata in comunicatul organizatiei.

Traseismul, legalizat: Protest de amploare la Palatul Victoriei - sedinta de guvern nu a inceput

Proiecte respinse pe banda in consilii locale

Potrivit IPP, peste 83% din consiliile locale din Romania, conform evaluarilor recente ale organizatiei la nivelul ultimelor 3 luni, nu reusesc sa se intruneasca din lipsa de cvorum sau nou creata majoritate la a carei formare a contribuit PNL prin iesirea de la guvernare, respinge pe banda initiativele privind proiecte de investitii propuse de executivul autoritatii locale.

Totodata, partidele din opozitie ii ameninta cu excluderea pe consilierii dispusi la compromisuri cu puterea actuala iar PSD nu ii poate folosi pentru a isi trece proiectele de hotarari locale.

Traseismul, legalizat Ambasada SUA reactioneaza: Suntem ingrijorati

Actuala situatie, apreciaza reprezentantii IPP, arata "disperarea partidului de la guvernare de a folosi inclusiv parghii juridice pentru a avea controlul politic in administratia locala", dar si ca "in administratia locala interesele comunitatii sunt, in mod evident, secundare interesului de partid" si ca "partidul de la guvernare dovedeste ca fostele sale obiceiuri - de a rezolva totul in tara prin emiterea de ordonante de urgenta - persista si astazi".

Actul normativ privind migratia alesilor locali este pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de joi. Potrivit acestui proiect de ordonata de urgenta, primarii, presedintii consiliilor judetene, consilierii locali si consilierii judeteni, precum si candidatii declarati supleanti vor avea la dispozitie zece zile pentru a-si exprima in scris optiunea cu privire la partidul politic din care doresc sa faca parte, fara a risca sa-si piarda functia.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ipp migratie primari, #migratie primari, #ordonanta migratie primari, #traseism primari , #lege