Un deputat PSD propune o lege prin care europarlamentarii sau magistratii care dezinformeaza sa fie sanctionati

Sambata, 03 Martie 2018, ora 13:27
6731 citiri
Un deputat PSD propune o lege prin care europarlamentarii sau magistratii care dezinformeaza sa fie sanctionati
Foto: Facebook/Razvan Rotaru

Deputatul PSD Razvan Rotaru vrea ca demnitarii, europarlamentarii sau magistratii care "denigreaza" sau "dezinformeaza" despre legile si masurile adoptate de statul roman sa fie sanctionati prin lege.

Social democratul se pregateste sa depuna in Parlament un proiect de lege in acest sens si a cerut si punctul de vedere al unor institutii publice, informeaza Profit.ro.

"In perioada urmtoare voi prezenta in Parlament un demers legislativ pentru sanctionarea demnitarilor si reprezentantilor autoritatilor deliberative, executive, judecatoresti si legislative din Parlamentul Romaniei si Parlamentul European, care in activitatile si actiunile oficiale care le desfasoara la nivel intern sau international prin declaratii si documente oficiale denigreaza, dezinformeaza cu privire la situatia anumitor masuri, legi, hotarari adoptate si promovate de statul roman.

Nu voi accepta ca poporul roman sau oricare dintre romani sa fie insultat, calomniat si sa sufere prejudicii de imagine fata de cetatenii altor state pentru ca asa doresc la un moment dat, anumiti reprezentanti alesi sau numiti pe o functie in structura administratiei publice locale, centrale, executive, legislative sau judecatoresti.

In urma aspectelor prezentate mai sus, va rog sa imi transmiteti pozitia institutiei pe care o reprezentati fata de oportunitatea elaborarii si adoptarii unui astfel de demers legislativ", se arata in scrisoarea transmisa institutiilor publice.

Demersul lui vine dupa ce, la jumatatea lunii februarie, premierul Viorica Dancila i-a catalogat drept "autisti" pe cei care "dezinformeaza UE, in ciuda faptului ca stiu adevarul".

Recent, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis insa ca declaratiile premierului nu reprezinta discriminare si se incadreaza in limitele libertatii de exprimare.

Presedintele CNCD, Asztalos Csaba, a declarat pentru Ziare.com ca votul a fost de 7 la 1, el fiind singurul care a votat separat de colegii sai.

In ultima vreme, coalitia de guvernare a acuzat in repetate randuri ca oficialii de la Bruxelles sunt dezinformati in ce priveste demersurile coalitiei de guvernare de a modifica legislatia judiciara.

Prezent joi in Romania, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat ca institutia pe care o reprezinta este foarte bine informata, iar scuza ca nu ar exista o buna informare nu va mai exista pe viitor, deoarece va exista un contact direct.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#PSD lege dezinformare, #deputat PSD sanctiuni dezinformare , #lege