Varianta Legii Educatiei din Parlament, diferita de proiectul dezbatut public

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 14:50
1612 citiri
Varianta Legii Educatiei din Parlament, diferita de proiectul dezbatut public

Varianta Legii Educatiei care a ajuns in Parlament e diferita fata de proiectul aflat pe site-ul Ministerului, sustine deputatul PNL Alina Gorghiu.

Deputatul adauga ca proiectul legii Educatiei a incalcat multe alte legi in procesul de avizare, fiind o premiera pentru Romania, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Legea a fost gandita si redactata pe ascuns, fara consultarea reprezentantilor sindicatelor sau a profesorilor si parintilor, in ciuda insistentelor acestora; timpul pentru dezbatere publica a fost scurtat de la 30 de zile la 2 saptamani, dupa bunul plac al ministrului Daniel Funeriu; singura discutie publica, organizata pe marginea legii a avut loc la Parlament (nu am inteles de ce), la care PNL a primit 4 minute pentru a-si expune punctul de vedere; proiectul a fost avizat de Guvern la prima lectura, iarasi o premiera", sustine Alina Gorghiu.

Dezbaterea pe Legea educatiei ar putea fi prelungita

Legea a fost trimisa intr-o varianta la Camera Deputatilor, asa cum poate fi ea consultata pe site-ul www.cdep.ro, dar pe site-ul ministerului, www.edu.ro, figureaza o varianta cu modificari de ultima ora, sustine deputata.

Studentii i-au scris lui Basescu sa nu promulge Legea educatiei

Alina Gorghiu da exemplu un fragment din proiectul de lege care a fost eliminat in varianta trimisa la Parlament: mai precis, cel in care se afirma ca "multi invatatori cu studii medii, absolventi ai liceelor pedagogice sunt mai bine pregatiti decat multi cu studii superioare".

Croitoru: Legea Educatiei trece clasa, dar nu vrem s-o faca la limita notei cinci

Deputatul adauga ca ministrul Daniel Funeriu se gaseste in situatia de a face modificari la lege tocmai din cauza faptului ca nu a respectat pasii necesari pentru realizarea proiectului.

"Ma vad in situatia de a fi cea care ii spune ministrului: daca ati fi respectat legislatia in vigoare, nu erati acum in situatia de a modifica, taia, adauga si cosmetiza fraze din proiectul dumneavoastra", sustine Alina Gorghiu.

L.S.

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#legea educatiei, #proiect lege educatie, #Alina Gorghiu , #lege