Veste buna pentru domnii din Romania: Ziua Barbatului ar putea fi sarbatorita pe 19 noiembrie

Duminica, 21 Iunie 2015, ora 14:42
3714 citiri
Veste buna pentru domnii din Romania: Ziua Barbatului ar putea fi sarbatorita pe 19 noiembrie
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multi senatori vor ca Ziua Barbatului sa fie sarbatorita pe 19 noiembrie, iar Ziua Femeii pe 8 martie, aratand, in proiectul de lege pe care l-au redactat in acest sens, sa astfel s-ar stabili un echilibru de gen, iar egalitatea dintre femei si barbati ar fi promovata.

Cei sase senatori, Nicolae Badalau, Florinel Butnaru, Sorin Constantin Lazar, Pavel Marian (PSD), Nelu Tataru (PNL) si Ioan Iovescu (PPDD), au atras atentia ca putini cunosc faptul ca exista si o Zi Internationala a Barbatului, in contextul in care Ziua Internationala a Femeii este sarbatorita cu mare fast la 8 martie, relateaza Mediafax.

Istoricul zilei de 8 martie - Ziua Internationala a Femeii

Semnatarii initiativei legislative, citand Wikipedia, sustin ca Ziua Barbatului isi are originea in Trinidad Tobago, datand din anul 1999, si este sustinuta de grupuri din Australia, Caraibe, America de Nord, Asia, Europa, Africa si ONU.

"Obiectivele sarbatoririi Zilei Internationale a Barbatului includ concentrarea asupra sanatatii barbatilor si baietilor, imbunatatirea relatiilor intre sexe, promovarea egalitatii intre sexe si prezentarea de modele masculine de urmat.

Este o ocazie pentru a evidentia discriminarea fata de barbati si baieti si pentru a sarbatori realizarile si contributiile lor, in special contributiile lor la comunitate, familie, casatorie si grija de copii", se precizeaza in expunerea de motive, in care se specifica faptul ca aceasta zi este sarbatorita deja in 60 de tari.

Barbatii romani au acum un imn al lor (Video)

"Tinand cont ca la nivel international sunt celebrate cele doua zile, consideram ca prin adoptarea unei asemnea initiative legislative, am reglementa, pe de o parte, un echilibru de gen, iar, pe de alta parte, am promova si dreptul la egalitate de sanse intre femei si barbati. Trebuie mentionat ca Ziua Femeii nu trebuie confundata cu Ziua Mamei, iar Ziua Barbatului cu Ziua Tatalui", au punctat initiatorii proiectului de lege.

Initiativa prevede ca primariile sa poata organiza evenimente si actiuni publice dedicate celor doua zile, iar televiziunile si posturile de radio sa poate difuza emisiuni care sa promoveze drepturile femeilor si ale barbatilor.

Proiectul de lege a fost depus pe data de 10 iunie, iar in prezent se afla in consultare publica la Senat.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ziua Barbatului 19 noiembrie, #Ziua Barbatului Senat, #Ziua Barbatului proiect lege , #lege
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Numai domnii? Si tovarasii ce fac? Dau din buze? Dr Viorica este