Votul prin corespondenta si cel electronic, din nou in Parlament: "Testul suprem pentru clasa politica"

Joi, 05 Martie 2015, ora 13:08
3114 citiri
Votul prin corespondenta si cel electronic, din nou in Parlament: "Testul suprem pentru clasa politica"

Doua noi proiecte de lege, pentru votul prin corespondenta, respectiv pentru votul electronic, au ajuns iar in atentia parlamentarilor.

Deputatul PMP Eugen Tomac a depus cele doua proiecte de lege in Parlament, dupa ce timp de doua luni s-au aflat in dezbatere publica.

"Asa cum am promis, am depus in Parlamentul Romaniei, cele doua initiative legislative care vor face dreptate milioanelor de romani, umiliti la 16 noiembrie.

Dupa ce majoritatea parlamentara a respins, in luna decembrie, proiectul votului prin corespondenta, am revenit cu o varianta imbunatatita a acestuia si o initiativa noua, care prevede introducerea votului electronic", scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Vot prin corespondenta pentru diaspora? Cand informatizam sectiile de votare? Interviu cu presedintele AEP

Acesta promite ca va merge la fiecare sedinta a Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale, propunerilor legislative privind modificarea Legii partidelor politice si a Legii privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale "pentru a sustine schimbarea din temelie a modului de organizare a alegerilor peste hotare".

"Acesta este testul suprem pe care clasa politica trebuie sa-l sustina in fata cetatenilor sai. Prezenta milioanelor de romani de peste hotare obliga autoritatile de la Bucuresti sa ajusteze cadrul juridic, astfel incat acestia sa poata vota in conditii decente.

Romanii din Europa reactioneaza: Vot prin corespondenta sau cerem dizolvarea Parlamentului

Cele doua proiecte de lege au intrat in procedura legislativa a Parlamentului, urmand a fi dezbatute in plenul celor doua Camere dupa incheierea acesteia", conchide Tomac.

Votul prin corespondenta a fost respins, in luna decembrie, chiar dupa alegerile prezidentiale, de Camera Deputatilor. Astfel, raportul de respingere al Comisiilor de administratie si juridica a fost adoptat cu 203 voturi pentru, 84 de abtineri si 8 voturi impotriva, iar Camera Deputatilor este for decizional.

Comisiile de administratie si juridica au apreciat ca votul prin corespondenta prezinta vulnerabilitati semnificative din punctul de vedere al sigurantei procesului de votare.

Votul prin corespondenta, respins: "Dispret, dezinteres, spirit ceausist. Romanii din afara nu sunt tradatori"

Deputatul Eugen Tomac, initiatorului proiectului, a declarat atunci pentru Ziare.com ca, astfel, parlamentarii au transmis un semnal de dispret si dezinteres fata de milioanele de romani din afara tarii.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vot corespondenta Parlament, #Tomac vot electronic proiect , #lege