Amnistia si gratierea, din nou in prim plan. Ce vrea sa schimbe initiatorul legii

Vineri, 13 Iunie 2014, ora 08:31
5755 citiri
Amnistia si gratierea, din nou in prim plan. Ce vrea sa schimbe initiatorul legii
Foto: partidaromilor.ro

Deputatul minoritatii rrome Nicolae Paun, initiator al Legii amnistierii, a declarat, joi, la Suceava, ca doreste ca legea sa fie rediscutata in forma initiala intrucat in acest mod ar putea obtine votul in plenul Camerei Deputatilor, el apreciind ca presedintele Traian Basescu o va promulga.

Paun crede ca a fost o mare greseala modificarea prin care s-a schimbat nivelul pedepselor pana la care intra in vigoare aceste prevederi ale legii.

"Opinia mea este ca a fost o mare greseala faptul ca s-a intervenit pe fondul acestei legi in sensul in care s-a marit nivelul de amnistie si de gratiere. Trebuia sa ramana acolo, asa cum l-am propus eu, si atunci cred ca eram intr-o alta faza", a spus deputatul.

El a mai aratat ca acum legea nu a fost trimisa in plen tocmai ca sa nu primeasca vot de respingere, desi Comisia juridica a dat raport de adoptare.

"Eu cred ca ar fi bine sa o reluam si sa incercam sa nu ne blocam cu gandul ca o sa vina campania prezidentiala. Nu, domnule, si acolo sunt oameni, familiile lor sufera. Care e problema? Daca e sa iesi presedintele Romaniei, iesi si ca o dai si daca nu o dai. Daca e sa nu iesi, nu iesi. E simplu", a mentionat deputatul minoritatii rrome.

El considera o mare greseala faptul ca legea nu a fost inca adoptata si spune ca va milita in continuare pentru ca aceasta sa primeasca un vot favorabil.

"Sa revina la forma initiala legea, sa existe un nou raport favorabil cu forma initiala a legii, sa intre acum la plen cu raport favorabil de la Comisia juridica si sa primim un vot favorabil in plen. Daca presedintele Basescu nu o va promulga e un alt aspect, dar eu cred ca o va promulga", a conchis Nicolae Paun.

Legea amnistierii a fost scoasa anul trecut de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor, iar apoi a fost retrimisa Comisiei juridice, care a dat un aviz favorabil de adoptare.

Camera Deputatilor refuza sa introduca pe ordinea de zi Legea amnistierii, pentru respingere

Proiectul legii nu a mai fost introdus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor, iar conducerea Camerei Deputatilor a respins, la inceputul lunii mai, solicitarea liderului grupului liberal, George Scutaru, care a cerut introducerea legii pe ordinea de zi pentru un vot de respingere.

Cum stam cu amnistia si gratierea? PNL vs PSD

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#lege amnistie gratiere Paun , #Legea amnistierii