Legea amnistiei a fost respinsa de Parlament

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 16:47
23693 citiri
Legea amnistiei a fost respinsa de Parlament

Camera Deputatilor a respins prin vot, marti, Legea amnistiei si gratierii. Votul a fost unul covarsitor: 293 de deputati din 297 prezenti au votat impotriva proiectului de lege.

Subiectul nu a mai fost dezbatut, ci supus direct la vot. Marian Neacsu, liderul deputatilor PSD, a dat asigurari anterior ca social-democratii vor vota pentru respingerea legii.

Camera Deputatilor este camera decizionala.

Momentul "Martea neagra"

Subiectul a fost introdus in Parlament pe neasteptate si era cat pe ce sa fie votat la data de 10 decembrie 2013, zi pe care presa si Opozitia au numit-o "martea neagra".

Atunci, initiativele legislative au fost votate la foc automat, fara o dezbatere consistenta.

Cine minte dintre Ponta si Iohannis? Ce s-a votat legat de legea amnistiei si gratierii in Parlament

Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi dupa ce PNL s-a razgandit si nu a mai dorit sa il sustina, si, in ciuda solicitarilor repetate ale Opozitiei, PSD a refuzat sa il repuna pe ordinea de zi pentru a fi respins si subiectul incheiat.

ACL si Klaus Iohannis, candidatul aliantei la alegerile prezidentiale, au sustinut in repetate randuri pe parcursul acestui an ca alianta PSD-UNPR-PC a tinut proiectul la sertar asteptand ca Victor Ponta sa castige alegerile prezidentiale si legea sa fie votata fara a exista riscul scandalizarii opiniei publice.

Mai mult, Klaus Iohannis l-a provocat pe contracandidatul sau Victor Ponta sa hotarasca "barbateste" convocarea Parlamentului si respingerea acestei controversate legi cu doua zile inainte de alegerile prezidentiale. Victor Ponta nu a acceptat.

Iohannis a cerut vot marti pe legea gratierii si amnistiei. O va respinge PSD in Parlament? (Video)

Dupa victoria categorica obtinuta de Klaus Iohannis in alegerile prezidentiale, Valeriu Zgonea si Victor Ponta au acceptat ca legea sa fie pusa de urgenta pe ordinea de zi si au sustinut ca PSD va vota pentru respingerea ei. Numerosi lideri PSD, inclusiv Liviu Dragnea, au opinat ca Legea amnistiei e posibil sa fi fost unul dintre lucrurile cheie care au inclinat balanta in favoarea lui Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#legea amnistiei respinsa, #legea amnistiei votata Parlament , #Legea amnistierii