Legea privind amnistia si gratierea, dezbatuta de parlamentari... in vacanta

Marti, 17 Iunie 2014, ora 20:13
4797 citiri
Legea privind amnistia si gratierea, dezbatuta de parlamentari... in vacanta

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis ca proiectul de lege privind amnistia si gratierea sa nu intre in dezbaterea plenului in aceasta sesiune parlamentara, proiectul urmand sa fie dezbatut in colegii inclusiv pe perioada vacantei de vara.

"Grupul parlamentar PNL a solicitat inscrierea pe ordinea de zi a proiectului de lege care se gaseste la Comisia juridica privind amnistia si gratierea. S-a cerut acest lucru pentru a se respinge proiectul.

S-a considerat si de catre grupul PDL ca este un proiect mort. Ceea ce s-a discutat in Biroul Permanent si a ramas ca decizie a fost ceea ce se stabilise de plenul Camerei, ca in baza unui calendar stabilit de Comisia juridica sa aiba loc o ampla dezbatere publica pe toate temele care sunt cuprinse in acea 'martea neagra'.

Cum stam cu amnistia si gratierea? PNL vs PSD

O parte din dezbateri au avut loc, o alta parte urmeaza sa aiba loc, insa Comisia juridica a solicitat propuneri de la toate institutiile statului din domeniul justitiei si o parte din raspunsuri au venit, marea majoritate nu au venit.

S-a propus de vicepresedintele Hrebenciuc, care a condus lucrarile Biroului permanent, ca inclusiv pe perioada vacantei de vara sa aiba loc astfel de dezbateri in colegii, sa aiba loc dezbaterile publice. (...) Sa se tina cont in ceea ce se va vota de punctele de vedere care vor rezulta din aceasta dezbatere publica. In aceasta sesiune nu va intra in dezbatere proiectul de lege privind amnistia si gratierea", a spus la finalul Biroului Permanent secretarul Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici.

Dragnea: Nu negociaza nimeni de la PSD cu PP-DD Legea amnistiei

Amnistia si gratierea, din nou in prim plan. Ce vrea sa schimbe initiatorul legii

El a aratat ca proiectul de lege nu va fi introdus pe ordinea de zi saptamana viitoare pentru ca ar fi "intempestiv, incorect si imoral".

"Nu va fi introdus pe ordinea de zi saptamana viitoare pentru ca ar fi intempestiv si incorect si imoral sa ceri unor institutii sa isi dea un punct de vedere si inainte sa isi spuna acest punct de vedere sa vii cu el in dezbaterea Camerei", a afirmat Mircovici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#lege amnistie gratiere dezbatere publica, #proiect lege amnistie gratiere, #respingere lege amnistie gratiere , #Legea amnistierii