Sedinta de Guvern s-a incheiat fara amnistie si gratiere. Joi urmeaza o alta pentru "acte care nu suporta amanare"

Marti, 17 Iulie 2018, ora 17:50
5538 citiri
Sedinta de Guvern s-a incheiat fara amnistie si gratiere. Joi urmeaza o alta pentru "acte care nu suporta amanare"
Foto: site/Gov.ro

Purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu, a declarat ca nu a existat in sedinta de marti a Guvernului vreun document care sa vizeze amnistia sau gratierea, precizand ca o noua intrunire a Cabinetului Dancila va avea loc joi, deoarece sunt acte normative care "nu suporta amanare".

"Nu a fost in sedinta de Guvern despre un act privind amnistia sau gratierea. O sa fie si joi sedinta de Guvern. Ora nu v-o pot comunica. Tematica si ordinea de zi o putem furniza exact in ziua sedintei de Guvern in functie de avizele pe care le primesc actele care vin spre aprobare in sedinta de Guvern", a afirmat la finalul sedintei Executivului, purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, citat de Mediafax.

Intrebat de ce sunt doua sedinte ale Executivului intr-o singura saptamana, Nelu Barbu a raspuns: "Pentru ca in aceasta zi a fost adoptat un act foarte important, acea OUG venit de la Ministerul Mediului care nu suporta amanare si s-a luat decizia sa se faca aceasta sedinta pentru a se adopta acest act. Pe de alta parte, avand in vedere ca se apropie vacanta parlamentara sunt acte normative care trebuie adoptate si nu suporta amanare. In functie de avizele care vor veni, atunci joi vor fi incluse pe ordinea de zi a sedintei de Guvern".

Cum a confiscat Dragnea Parlamentul si Guvernul, in incercarea de a obtine amnistia

Informatii au aparut in spatiul public potrivit carora Guvernul ar vrea o OUG pentru gratiere si amnistie. Ar fi ultima sapamana in care Cabinetul Dancila ar putea emite ordonante de urgenta, joi fiind ultima zi a sesiunii extraordinare, nemaifiind necesara convocarea Parlamentului pentru o adoptare ulterioara.

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a convocat-o, pe prim-ministrul Viorica Dancila miercuri dimineata pentru discutii la Palatul Cotroceni, a informat Administratia Prezidentiala.

Liderii coalitiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, au negat informatiile potrivit carora Executivul ar avea intentia adoptarii unei astfel de ordonante de urgenta marti, insa niciunul nu a precizat nimic de ziua de joi.

Romaniei i-a suierat glontul pe la ureche. De ce a esuat pe moment ordonanta amnistiei

Surse pentru Ziare.com spun ca problema ar fi ca nimeni din Ministerul Justitiei nu vrea sa isi asume sa semneze o astfel de ordonanta. Nici cei de la ALDE nu sunt neaparat dornici sa sustina demersul.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dancila ordonanta amnistie gratiere, #sedinte guvern Dancila Dragnea amnistie gratiere , #Legea amnistierii