PD-L Bucuresti: Sorin Oprescu s-a comportat precum un autist

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 18:49
2095 citiri
PD-L Bucuresti: Sorin Oprescu s-a comportat precum un autist
Foto: Arhiva

PD-L Bucuresti il acuza pe primarul Sorin Oprescu ca s-a comportat ca un autist pana acum in ceea ce priveste Legea Capitalei, iar acum sare sa puna proiectul pe ordinea de zi din Consiliul General.

Pe de alta parte, pedelistii sustin ca edilul recurge la "smecherii" ca sa tergiverseze adoptarea bugetului Capitalei, deoarece este preocupat doar sa impuna in ochii populatiei o falsa imagine de primar "asuprit" de un Consiliu General care ii pune mereu bete in roate si-i submineaza bunele intentii, cu scopul de a castiga capital electoral.

"Sorin Oprescu nu doreste sa recunoasca nici in ruptul capului ca respingerea Bugetului municipalitatii de catre Consiliului General al Municipiului Bucuresti in luna martie s-a datorat exclusiv gravelor erori strecurate in el, culpa de care se face vinovat in egala masura cu aparatul aflat in subordinea sa.

Vreme de aproape o luna, primarul Sorin Oprescu s-a victimizat, a dat vina pe Consiliu, a scris scrisori liderilor de partid, a dat declaratii belicoase, a aparut in emisiuni de televiziune, in incercarea de a stoarce cat mai mult capital electoral din acest episod.

Daca i-ar fi pasat catusi de putin de faptul ca Primaria Generala este aproape paralizata si nu poate functiona la parametrii normali in lipsa bugetului pe 2011, Sorin Oprescu ar fi indreptat imediat aceste erori, asa cum i s-a cerut, si s-ar fi grabit sa convoace consilierii pentru a-i aproba bugetul", sustin democrat liberalii bucuresteni, potrivit unui comunicat remis miercuri Ziare.com.

PD-L Bucuresti il mai acuza pe primarul Capitalei ca a furat startul si a convocat el sedinta pe care o amana de o luna, dand din nou vina pe membrii Consiliului pentru problema bugetului.

"In varianta primarului general, RADET si RATB aveau alocate fonduri ce nu au nicio sansa de a fi colectate vreodata, cele doua regii riscand sa nu poata asigura caldura si transportul in Capitala, situatie in care Oprescu ar fi dat vina pe Consiliul General, care le coordoneaza activitatea.

Banii de a caror colectare primarul general era sigur, suta la suta, au fost directionati catre investitiile care-i permit taierea a cat mai multe panglici in acest an preelectoral. Aceasta a fost smecheria bugetara pe care Consiliul General a corectat-o si pe care Sorin Oprescu a refuzat s-o accepte, fiindca nu-i asigura vizibilitatea electorala pe care o doreste", se mai arata in comunicat.

PD-L Bucuresti sustine ca nu este prima oara cand Sorin Oprescu incearca sa-si asume in ultimul moment paternitatea unor actiuni pe care, de fapt, nu le doreste sau, anterior, le-a respins.

"Primarul general a trecut la punctul doi pe ordinea de zi a sedintei de miercuri organizarea referendumului pentru Legea Capitalei. Pana azi, Sorin Oprescu s-a comportat precum un autist, a chibitat de pe margine controversele dintre putere si opozitie pe acest subiect, si-a insusit din lege doar ce-i convine, adica un singur buget la nivelul Primariei Generale a Capitalei, dar nici in ruptul capului nu si-a asumat mai multe responsabilitati.

Acum incearca sa pozeze in salvatorul bucurestenilor, cel care i-a chemat la referendum pentru a stopa conflictul politic. Ori arbitrajul bucurestenilor este cerut din start chiar de initiatorul legii Capitalei, Partidul Democrat Liberal", mai sustin democrat liberalii.

PD-L Bucuresti mai sustine ca Opozitia, in frunte cu Sorin Oprescu, s-au grabit sa puna la zid legea si pe initiatori, fara sa o dezbata cu bucurestenii, cu asociatiile de proprietari, cu toate segmentele societatii civile, cu asociatiile nonguvernamentale, asa cum a procedat Partidul Democrat Liberal.

"Opozitia si Sorin Oprescu doresc ca oamenii sa creada in afirmatiile lor, unele de-a dreptul calomnioase, fara sa cerceteze cine se gandeste cu adevarat la binele locuitorilor Capitalei", se mai arata in comunicat.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PDL Bucuresti conflict Oprescu, #conflict adoptare bugetul Capitalei , #Legea Capitalei