Referendum in Capitala: Oprescu si Chiliman vor mai putine intrebari

Sambata, 07 Mai 2011, ora 23:36
1797 citiri
Referendum in Capitala: Oprescu si Chiliman vor mai putine intrebari
Foto: Ziare.com

Primarul general Sorin Oprescu a cerut reprezentantilor tuturor partidelor politice din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) sa decida forma finala si sa reduca numarul de intrebari la referendumul privind reorganizarea administrativa a Capitalei.

Pentru referendumul din 19 iunie 2011, au fost propuse sapte intrebari, costul estimat de administratia centrala fiind de pana la 5 milioane de lei, relateaza b365.

"Conform prevederilor legale, pentru fiecare intrebare va exista cate un buletin de vot, deci, in cazul reducerii numarului de intrebari numarul buletinelor de vot va fi semnificativ mai mic si implicit si cheltuielile", au precizat oficialii Primariei Capitalei.

Recent, reprezentantii PD-L, inclusiv prefectul Capitalei, l-au acuzat pe edilul Capitalei ca intarzie procedurile de organizare a referendumului.

De cealalta parte, primarul general sustine ca Legea Capitalei este in grafic. "Intarzierile invocate atat de PD-L Bucuresti cat si de inaintasul lor, prefectul Capitalei, sunt interpretabile, avand in vedere ca Legea 3/2000 permite ca anuntul efectiv al organizarii referendumului si pasii ulteriori lui sa fie facuti cu cel putin 20 de zile inaintea desfasurarii acestuia. Avand in vedere ca data stabilita este 19 iunie, cele 20 de zile prevazute de lege sunt respectate", a comentat Oprescu.

Chiliaman: Intrebarile pentru referendum trebuie inlocuite cu maximum doua

Si presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, transmite, prin intermediul unui comunicat de presa, ca liberalii sustin initiativa primarului Capitalei de reducere a numarului de intrebari la referendumul pentru Legea Capitalei la maximum doua, fata de sapte, stabilite deja.

"Partidul National Liberal apreciaza ca necesara si oportuna decizia Primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, de angajare a unor consultari cu primarii de sectoare si cu liderii grupurilor de consilieri generali, in scopul identificarii solutiilor prin care bucurestenii sa aiba parte de un referendum local corect, pe data de 19 iunie, si nu de o mascarada orchestrata de Elena Udrea si de consilierii PD", se arata in comunicatul semnat de presedintele PNL Bucuresti.

Chiliman reaminteste ca PNL sustine organizarea unui referendum privind modificarea organizarii administrativ-teritoriale a Municipiului Bucuresti.

"Pe aceste considerente, sustinem modificarea celor sapte intrebari prin care Elena Udrea si executantii ordinelor sale din Consiliul General insulta inteligenta cetatenilor Capitalei, intr-o tentativa de manipulare grosolana a opiniei publice.

Aceste intrebari, care nu au nicio legatura cu esenta si efectele asa-numitei Legi a Capitalei promovate de PD, trebuie inlocuite cu maximum doua intrebari care sa vizeze continutul acestui act normativ. In spiritul legii, al logicii elementare si al bunului-simt este ca bucurestenii sa fie chestionati asupra modificarilor administrativ-teritoriale, urmand sa-si exprime acordul cu aceste modificari prin raspunsul 'DA', iar dezacordul, prin raspunsul 'NU'.

Pe aceste considerente, si din ratiuni de diminuare a costurilor referendumului, sustinem initiativa primarului general, Sorin Oprescu, de reducere a numarului de intrebari", mai transmite primarul sectorului 1.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Oprescu referendum Capitala, #organizare administrativa capitala , #Legea Capitalei