Referendumul pentru Legea Capitalei, o simulare pentru alegerile locale

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 08:08
1881 citiri
Referendumul pentru Legea Capitalei, o simulare pentru alegerile locale

Partidele au dat startul la pregatirea alegerilor locale si generale de anul viitor, iar Legea Capitalei pare sa fi devenit un motiv de disputa ce incalzeste spiritele inaintea confruntarii generale pentru Bucuresti.

Formatiunile politice fac din Legea Capitelei un prim instrument de influentare politica.

Sociologii nu vad referendumul privind Legea Capitalei prea util si acuza Consiliul General ca foloseste aproape un milion de euro pentru un banal sondaj de opinie cu rezultate previzibile, scrie Financiarul.

Specialistii sunt de parere ca intrebarile sugerate pentru referendum in forma propusa de PD-L si adoptata de CGMB induc raspunsurile si deturneaza atentia de la tematica reala, pentru ca, in final, tot majoritatea din Consiliu si cea din Parlament sa decida asupra reorganizarii Capitalei.

Guvernantii sunt, insa, de alta parere si sustin ca prin aceasta masura se doreste dezvoltarea unitara a Capitalei, avand in vedere ca discrepantele dintre sectoare sunt destul de mari.

Nu trebuie neglijat insa nici faptul ca viitorul primar al Bucurestiului si consilierii vor controla un sfert din populatia tarii si bugetele administratiilor locale.

In ceea ce priveste costurile referendumului, cel mai probabil, partidele nu vor cheltui banii din buzunarele proprii, deoarece gruparile politice au membri ce detin societati care administreaza panouri de publicitate stradala neocupate, pe care le vor folosi in campanie. Sumele se vor justifica prin donatii in servicii si bunuri catre partid.

"La preturile actuale, un panou se inchiriaza pentru cateva mii de euro in Centru si numai cateva sute prin celelalte zone ale Capitalei. Credeti ca are cineva contracte de inchiriere? Firmele care detin panourile outdoor si mesurile sunt tot ale politicienilor si ale apropiatilor acestora, asa ca isi afiseaza intre ei. Nu mai au ei bani de cumparat alte panouri", a declarat, pentru sursa citata, Mihai G. Mihai, director la Clear Channel Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
PNL a mai ”furat” un primar de la USR: ”Echipa devine pe zi ce trece mai puternică” FOTO
PNL a mai ”furat” un primar de la USR: ”Echipa devine pe zi ce trece mai puternică” FOTO
Primarul Alexa Chifa din comuna Poienile de sub Munte, ales din partea USR, s-a alăturat PNL Maramureş. ”Echipa PNL Maramureş devine pe zi ce trece mai puternică. Tineri, seniori,...
#Legea Capitaleo, #referendum Legea Capitalei, #alegeri locale , #Legea Capitalei
Comentarii
Poza patriot
patriot
rank 1
Ce simulacru domn`le.....o batjocora cu latzei , araboi, blonde, chiori, betzivani, comunisti, hotzi, bucuresteni satui de tiganeala a 21 de ani....pierduti !