Deputat PNL: Ministrul Muncii minte cand spune ca salariile vor creste cu 43%

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 22:08
1297 citiri
Deputat PNL: Ministrul Muncii minte cand spune ca salariile vor creste cu 43%
Foto: evz.ro

Vicepresedintele PNL, deputatul Victor Paul Dobre, a declarat, vineri, ca salariile bugetarilor vor scadea in termeni reali in urmatorii ani, nefiind decat "o minciuna" declaratia ministrului Muncii Ioan Botis referitoare la o crestere cu 43% in urmatorii patru ani a salariiilor angajatilor din sistemul bugetar.

"Ministrul Muncii afirma ca in urmatorii patru ani cresterea salariilor bugetarilor va fi de 43 la suta. Vreau sa o demontez punct cu punct. Este o minciuna si nu va fi nicio crestere. Taiati din 43 la suta 25 la suta si mai ramane 18 la suta pentru ca, de fapt, ministrul ca si Guvernul calculeaza de la reducerea din vara, care trebuiau sa o inchida incepand cu 1 ianuarie 2011.

Asa a fost angajamentul in plenul Parlamentului a premierului - ca e o masura temporara de sase luni, iar de la 1 ianuarie reveniti la salarii. Domnul ministru Botis face socoteala cu 43 la suta de atunci. Apoi din 18 la suta mai faceti calcul ca inflatia e de 8 la suta, deci raman 10 la suta si in urmatorii ani faceti o medie de 4 la suta si veti vedea ca in termeni reali salariile scad si peste patru ani fata de inceputul anului 2010 care erau deja sub nivelul lui 2009', a explicat Dobre.

Botis: Negociem cu FMI si CE si apoi spunem cat vor fi salariile

Deputatul liberal a criticat si faptul ca Guvernul vine in fiecare an cu o noua lege a salarizarii, fara sa existe dezbateri in comisiile de specialitate ale Parlamentului.

"Cu certitudine va fi la fel proasta sau daca nu mai proasta ca legea adoptata anul trecut. Dupa cum vedeti, ultima gaselnita a Guvernului este in fiecare an o alta lege unica a salarizarii. E contradictoriu, dar este specific acestor oameni care una spun, alta gandesc, alta fac", a mai declarat vicepresedintele PNL.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#deputat PNL salarii bugetari, #Ministrul Muncii Ioan Botis , #legea salarizarii