Dragnea, despre Legea salarizarii: Vor fi cresteri spectaculoase, mai mari decat am discutat initial

Miercuri, 07 Iunie 2017, ora 07:45
6003 citiri
Dragnea, despre Legea salarizarii: Vor fi cresteri spectaculoase, mai mari decat am discutat initial
Foto:Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat marti seara ca aplicarea Legii salarizarii este complicata.

El a precizat ca vor fi cresteri mai mari decat s-a anuntat initial, dand exemplul unui spor de suprasolicitare neuropsihica de 10% ce va fi aplicat in Educatie.

"Nu se amana nimic, dimpotriva, cresterile sunt mai mari decat am discutat initial", a afirmat Liviu Dragnea, adaugand ca in campania electorala s-a promis o aplicare etapizata a majorarilor salariale.

"Este o lege destul de complicata, cu foarte multe cifre. Noi nu am spus nici in campanie, nici dupa alegeri ca toata legea va intra in vigoare de la 1 iulie. Asta este o greseala. Noi nu am spus asa ceva niciodata, nici nu se poate lucrul asta. Am explicat, dimpotriva, foarte clar ca va fi o aplicare etapizata - pana in 2020 o etapa si pana in 2022 alta etapa", a spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a aratat ca vor exista unele cresteri mai mari decat s-a discutat initial, cum este si cazul angajatilor din Educatie, care vor primi un spor de 10% pentru suprasolicitare neuropsihica.

"Erau cateva prevederi, de exemplu la Educatie era in program o crestere cu 90% pana la 1 ianuarie 2018 si atat. Nu mai aveau alte cresteri. In schimb, noi, intre timp, am adoptat, de la 1 ianuarie au crescut cu 15%, vorbim de Educatie, de la 1 ianuarie 2018 vor creste cu 25%, de la 1 martie 2018 vor creste cu 20%.

Astazi am discutat cu sindicatele, apare un spor, de care nu a vorbit nimeni, pe care nu stabilisem ca o sa-l punem, 10% spor neuropsihic care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018. Tot de la 1 decembrie 2018, 475 de lei pe luna, echivalentul a doua norme de hrana si un voucher de vacanta. Toate astea se duc mult peste 80%, dupa care, de la 1 decembrie 2018, 19, 20, 21, 22 - patru cresteri salariale. Deci, diferenta va merge peste 100%", a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a sustinut ca si in Sanatate vor fi "cresteri spectaculoase", urmand ca si aici sa se acorde vouchere de vacanta, norme de hrana.

El a dat asigurari ca vor exista resurse pentru plata tuturor cresterilor salariale cu conditia sa fie pus in aplicare, "la virgula", programul de guvernare.

"Un lucru este important, ca s-a ajuns la o forma la care salariile cresc intr-un mod substantial, dar in acelasi timp statul are si puterea sa le plateasca. (...) Daca s-ar pleca de la ideea ca Romania va ramane exact in stadiul actual, fara crestere economica, fara toate masurile prevazute in programul de guvernare, sigur ca n-ar fi bani pentru a se plati toate aceste salarii, dar este un alt tip de program de guvernare. Este un program de guvernare care scoate din tarana, asta e cuvantul, pentru ca au fost acoperite cu tarana, motoare si motorase de crestere economica. (...) Dupa fiecare motor de pe care se da tarana la o parte, de acolo apare o crestere economica care inseamna crestere la buget. (...) Exista resurse cu conditia ca programul nostru sa fie implementat 100% la virgula. Altfel nu merge", a mai spus Dragnea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Liviu Dragnea Legea salarizarii, #Liviu Dragnea cresteri salariale , #legea salarizarii