Legea salarizarii unitare, o smecherie PSD

Marti, 11 Aprilie 2017, ora 15:09
15674 citiri
Legea salarizarii unitare, o smecherie PSD

Cred ca Liviu Dragnea a cazut intr-o mare capcana cu legea salarizarii unitare.

De fapt, un proiect care nu a fost inca trimis catre Parlament si care se "odihneste" cel putin o saptamana la PSD pe site.

Instinctul politic al sefului social-democratilor ii spune, probabil, ca aceasta lege ar putea avea efect de bumerang, acesta fiind motivul pentru care se codeste sa o impinga catre masinaria de vot a partidului.

Ceea ce a facut Olguta Vasilescu este un document care se raporteaza la starea actuala de haos in domeniul legislatiei muncii, unul care e proiectat in viitor, mai precis 1 ianuarie 2023, si nu vad sa aiba la baza niciun fel de analiza aplicata asupra modalitatilor de angajare, promovare si pensionare in sistemul public.

In opinia mea, legea e propagandistica pentru ca nu-si propune sa inlature decalajele din sistem si nu-si propune sa elimine celebrul PCR (pile, cunostinte, relatii) din modul in care se fac angajari si promovari in institutii si companii publice.

Legea salarizarii unitare seamana cu programul de guvernare al PSD - suna bine, dar e imposibil de aplicat.

E foarte posibil ca, prin aceasta lege si nemultumirile pe care le va provoca, Liviu Dragnea va intra in conflict cu alegatorii PSD.

O buna parte din voturile pe care le-a obtinut in decembrie 2016 au venit de la bugetari, persoane care au avut incredere in promisiunile de campanie ca social-democratii "vor dubla salariile si pensiile".

Sa ne amintim ca Lia Olguta Vasilescu, actualul ministru al Muncii, a anuntat inainte ca oul de aur sa fie in cuibar, ma refer la proiectul de lege, ca salariile bugetarilor se vor dubla si, in unele cazuri, se vor tripla.

Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, s-a laudat in repetate randuri ca noua lege va dubla salariile angajatilor de la stat - Foto: Hepta.ro

Dar parcurgand legea, observam ca aceasta minune a PSD e relativa, fiind fixata pentru anul 2023.

Desi, in cazul in care va fi votata de Parlament, legea va produce efecte incepand cu 1 iulie 2017, acea dublare e atat de relativa si nesigura ca seamana mai mult ca fiind rezultatul unui pariu facut de PSD, si nu ca fiind rezultatul unei strategii, a unei gandiri si a unui efort depus de un guvern sustinut de o larga majoritatea parlamentara.

Liviu Dragnea nu mai controleaza sindicatele

De la strigatul victorios al Olgutei Vasilescu - "Se vor dubla salariile!", proiectul trimis in dezbatere transmite informatia: "daca avem noroc, unele salarii se pot dubla". Si uite asa, bugetarii au aflat cum sta treaba cu "faptele alternative" confectionate in laboratoarele PSD.

Asa a fost mereu, PSD si alte intruchipari politice ale urmasilor PCR au venit la putere prin promisiuni exagerate, pentru ca, apoi, sa realizeze ca nu le pot onora.

Ce s-a ales din promisiunile USL din 2012? Victor Ponta a fost la guvernare trei ani, din care unul s-a ascuns de alegatori, ba ca i-a sarit genunchiul, ba ca s-a certat cu Crin Antonescu, ba ca l-a blocat Iohannis sa-si duca planul la indeplinire. A plecat cu coada intre picioare la prima criza, iar acum se cearta cu Dragnea pe Facebook.

De aceasta data, ceva e diferit.

Manevrele cu Ordonanta 13 au activat atentia opiniei publice care priveste cu suspiciune actiunile Puterii. Oamenii au fost mintiti si nu vor sa fie din nou, asa ca sindicatele au stricat bunele relatii cu PSD si nu vor sa accepte un proiect de salarizare superficial, opac, cu efecte virtuale.

Cum se va termina confruntarea dintre Liviu Dragnea si propriul sau electorat ramane de vazut, dar in acest moment cred ca acest proiect de lege are putine sanse sa ajunga in Parlament, iar pozitia politica a Olgutei Vasilescu a devenit fragila.

Nici concurenta ei din PSD nu se simte prea bine, e vorba de Gabriela Firea care dupa ce a umplut Bucurestiul de iepuri si oua uriase, acum a lansat un concurs de balcoane.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Liviu Dragnea Legea salarizarii, #Olguta Vasilescu legea salarizarii, #PSD sindicate bugetari , #legea salarizarii