Legea salarizarii intra pe ultima suta de metri in Parlament. Finantele tot nu au explicat de unde sunt bani pentru cresteri

Luni, 29 Mai 2017, ora 07:53
5419 citiri
Legea salarizarii intra pe ultima suta de metri in Parlament. Finantele tot nu au explicat de unde sunt bani pentru cresteri
Foto: Arhiva Ziare.com

Proiectul Legii salarizarii intra, luni, in dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputatilor, care este for decizional in aceasta speta, membrii Comisiei de buget urmand sa dea, de la ora 14:00, aviz proiectului, Comisia de munca fiind raportoare.

Luni se incheie perioada in care deputatii puteau depune amendamente, raportul urmand a fi dat pana pe 6 iunie.

Comisia pentru munca va da raportul, in timp ce Comisia pentru buget si cea juridica vor fi sesizate pentru avizare.

Proiectul a starnit o serie de critici din partea Opozitiei, care a solicitat de doua ori ca ministrul de Finante, Viorel Stefan, sa fie invitat la "Ora Guvernului", pentru a da explicatii cu privire la sustenabilitatea implementarii Legii salarizarii, cererea fiind respinsa de membrii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Liderul deputatilor PSD, Marcel Ciolacu, a argumentat ca proiectul Legii salarizarii este o initiativa parlamentara, care nu e asumata de Guvern, iar ministrul nu este nevoit sa stie "cat de sustenabila este sau nu".

"Fiind o initiativa parlamentara, dupa ce va fi aprobata aceasta lege, suntem de acord ca domnul ministru sa vina si sa raspunda plenului Parlamentului, legea aprobata de catre Parlament daca este sustenabila sau nu. Este un nonsens solicitarea Partidului National Liberal si un pic impotriva firii normale a lucrurilor", a argumentat deputatul PSD, potrivit stenogramei sedintei Biroului Permanent de marti.

Deputatul PMP Eugen Tomac a spus, la randul sau, ca Legea salarizarii vizeaza si bugetul tarii, motiv pentru care este "esential" sa se primeasca un raspuns din partea ministrului de Finante.

Si deputatul PNL Victor Paul Dobre a intervenit in discutie pentru a afirma ca este foarte important ca Viorel Stefan sa se pronunte pe Legea salarizarii, inainte de a fi votata de plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional.

"Vom fi in situatia in care, si vad aici o cerere ca sa dezbatem in procedura de urgenta legea salarizarii. Pai ca sa luam o decizie pe legea salarizarii, cred ca este foarte important ca domnul ministru de Finante sa ne spuna daca poate sustine o anvelopa salariala de 32 de miliarde de lei. Este cifra avansata de Guvern", a subliniat viceliderul deputatilor PNL.

Plenul Senatului a aprobat, saptamana trecuta, Legea salarizarii, cu 85 de voturi "pentru", 10 voturi "impotriva" si 12 abtineri. Plenul Senatului a aprobat legea salarizarii fara a admite niciunul dintre amendamentele respinse de Comisia de munca.

Proiectul a fost dezbatut doar trei zile in comisie la Senat si este de asteptat ca si la Camera Deputatilor sa treaca rapid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#proiect lege salarizare, #legea salarizarii for decizional , #legea salarizarii