Legea salarizarii: Miercuri e greva in administratie, iar sindicalistii fac si protest la Parlament

Luni, 22 Mai 2017, ora 15:00
4290 citiri
Legea salarizarii: Miercuri e greva in administratie, iar sindicalistii fac si protest la Parlament
Foto: Facebook/SNFP

Sindicatele din administratia publica anunta greva si proteste in Capitala, in fata Palatului Parlamentului, pentru miercuri, cand va fi dezbatut proiectul Legii salarizarii in plenul Comisiei pentru Munca din Camera Deputatilor.

Anuntul a fost facut, luni, intr-o conferinta de presa cu tema "Declansarea actiunilor de protest in administratia publica locala", la care au participat Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP), Federatia Sindicatelor din Administratie Publica Locala "Sed Lex", Pro Lex, FNSA, Forta Legii si Proadministratia.

Potrivit acestora, sindicalistii sunt nemultumiti de proiectul Legii salarizarii si de lipsa unei grile de salarizare pentru personalul angajat in Administratia Publica Locala, astfel ca in cursul zilei de miercuri angajatii vor intra in greva, oprind activitatea in sistemul administratiei publice locale.

Ulterior, acestia vor organiza un miting in fata Camerei Deputatilor.

"Actuala forta politica sfideaza Constitutia Romaniei, exclude din Legea salarizarii o categorie foarte importanta, angajatii adminsitratiei publice locale. Fara proteste nu se va putea corecta aceasta lege a salarizarii.

Incepand de miercuri, colegii din administratia publica locala vor protesta, vor opri lucrul. Pe langa aceste proteste, in ziua in care este proiectata legea in Comisia de Munca a Camerei Deputatilor, atunci sindicatele vor organiza un miting care va insuma peste 10.000 de oameni la nivel de Bucuresti", a declarat Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici.

Conform liderilor sindicali, vor intra in greva toti angajatii primariilor si majoritate consiliilor judetene si este posibil sa aiba loc si proteste spontane.

Senatorii din Comisia de Munca au adoptat, joi seara, raportul asupra proiectului privind legea salarizarii, dupa trei zile de dezbateri si mai bine de 25 de ore petrecute in sedinta.

Legea salarizarii intra azi la vot final in Senat. Ce modificari i-au fost aduse si cine va primi bani mai multi

Fata de forma depusa de PSD in Parlament, raportul Comisiei contine unele modificari, in principal privind cresteri salariale pentru alesii locali, angajatii din Garzile de Mediu, din ANI, ANAF si din Educatie.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca Legea salarizarii a fost introdusa pe ordinea de zi, precizand ca s-a decis programul in plen al senatorilor sa fie prelungit pana la finalizarea dezbaterilor si pana la votul final.

Dupa votul din Senat, proiectul va ajunge si in Camera Deputatilor, pentru votul final. Camera este forul decizional pe acest proiect.

Guvernul doreste intrarea in vigoare a proiectului la 1 iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#functionari administratia publica proteste, #functionari proteste legea salarizarii , #legea salarizarii