Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Astarastoae: Concurenta comerciala va fi in detrimentul pacientilor

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 10:30
2753 citiri
Astarastoae: Concurenta comerciala va fi in detrimentul pacientilor
Foto: Antena3

Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor, a declarat, joi, privind Legea Sanatatii, ca in opinia sa concurenta comerciala va fi in detrimentul pacientilor si ca legea nu are parghii pentru eliminarea inechitatilor.

"Nu se poate sa se mearga pe concurenta comerciala, trebuie reguli care sa impiedice concurenta comerciala in domeniul sanitar, pentru ca va fi in detrimentrul pacientilor. Spitalele trebuie sa fie transformate doar in fundatii si nu in societati comerciale. Orice spital, daca nu functioneaza corect, vine un furnizor, pune un administrator si il inchide", a spus Astarastoae jurnalistilor.

Acesta a precizat ca proiectul de lege are si puncte tari, dar si puncte slabe si ca in urma discutiilor acesta va fi modificat.

"In acest moment, unul din punctele slabe este ca nu sunt parghii de a elimina inechitatile din sistemul de sanatate si de a proteja populatiile vulnerabile, populatiile sarace cu o patologie bogata.

(...) In lege este trecut un text foarte bun care spune ca nicio companie nu are dreptul sa refuze pacienti, trebuie trecute sanctiunile pe care le suporta in asa fel incat sa nu faca discriminare", a precizat Vasile Astarastoae.

Medicul a adaugat ca nu trebuie condamnat faptul ca societatile comerciale vor sa aiba profit, insa ca "lacomia necontrolata" nu are loc in sistemul sanitar.

Proiectul Legii Sanatatii, care prevede intrarea pe piata si in domeniul urgentelor a operatorilor privati, a provocat un scandal care s-a soldat cu o demisie la nivel inalt.

Seful de la Urgente de la Universitar, numit in locul lui Raed Arafat

Raed Arafat si-a dat demisia, marti, din postul de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma unui schimb de replici cu presedintele Traian Basescu. Arafat sustine ca legea care a intrat in dezbatere publica va avea efecte negative asupra sistemului de urgenta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vasile Astarastoae, #Astarastoae concurenta pacienti, #Astarastoae Legea Sanatatii , #Legea Sanatatii