Andrei Georgescu: Legea Sanatatii este buna

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 18:41
2309 citiri
Andrei Georgescu: Legea Sanatatii este buna
Foto: Antena 3

Seful Unitatii de primiri Urgente de la Spitalul Universitar, Andrei Georgescu, a declarat miercuri ca a acceptat propunerea de a fi numit subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii deoarece are experienta si considera ca noua Lege a Sanatatii este buna si vrea sa o explice si altora.

"Sincer nu ma asteptam la aceasta numire. Numit nu sunt, mi-am dat acordul, am fost intrebat de premier daca vreau sa fac parte din echipa pentru implementarea Legii Sanatatii. E hotararea premierului daca este de acord sau nu. Fac parte din sistem de 25 de ani si pot sa va spun ca specialiatatea de medicina de urgenta din Romania a fost infiintata de doctorul Andrei Georgescu si doctorul Bucur.

Fac parte din ceea ce inseamna sistemul medical de urgenta. In zilele urmatoare, i-am spus si premierului ca am ideile mele care urmeaza sa fie discutate. Legea nu a fost corect promovata de echipa ministeriala si vreau sa ma alatur echipei, consider ca este o lege buna, sunt adeptul privatizarii de mai multa vreme, chiar si in sistemul de urgenta", a declarat miercuri seful UPU, de la Universitar.

Andrei Georgescu a mai spus ca doctorul Raed Arafat ar trebui atras si adus inapoi pentru a explica ca SMURD-ul ramane "fanionul medicinii de urgenta romanesti".

"I-am spus premierului ca eu consider ca domnul doctor Arafat s-a pripit si trebuie atras si adus pentru a explica ca SMURD-ul ramane fanionul medicinei de urgenta romanesti. Ministerul Sanatatii acrediteaza privatul si cine este cel mai aproape in cazul unui accident sa ajunga la cazuri. In primul rand i-as chema pe toti cei care lucreaza in sistemul de urgenta sa isi spuna parererile, legea este buna si trebuie privita in ansamblul ei. Trebuie gasite niste supape pentru a finanta Sanatatea. Eu cred ca se vor gasi solutii pentru a tine medicii in Romania", a mai completat acesta.

Georgescu a spus despre Vasile Cepoi, propus si el sa fie numit secretar de stat, ca este un "tehnician foarte bun".

"Doctorul Cepoi a fost chemat intr-adevar la Guvern, am mai lucrat cu el, este un om care are pregatire si are verbul pentru a explica noua Lege a Sanatatii. Il consider un tehnician foarte bun.

Seful de la Urgente de la Universitar, numit in locul lui Raed Arafat

Seful Unitatii de primiri Urgente, de la Spitalul Universitar, Andrei Georgescu, a preluat postul de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii, ramas liber dupa demisia lui Raed Arafat.

Andrei Georgescu a acceptat numirea dupa ce a fost la Palatul Victoria si a discutat cu premierul Emil Boc propunerea care i s-a facut, anunta Antena 3.

Dupa discutia de la Guvern, Georgescu a anuntat ca SMURD-ul nu va fi desfiintat.

"SMURD-ul nu va desfiintat niciodata, va fi imbunatatit si va fi un fanion al Romaniei in medicina de urgenta. Cred ca domnul Arafat s-a grabit cu demisia. Nu stiu care au fost premisele, dar consider ca s-a pripit. Eu am acceptat functia, nu stiu inca daca s-a semnat numirea. M-am inhamat la aceasta provocare", a declarat Georgescu, la Realitatea Tv.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Andrei Georgescu Legea Sanatatii, #Andrei Georgescu subsecretar stat Arafat , #Legea Sanatatii