Ritli a retras din dezbatere proiectul Legii Sanatatii

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 19:11
1714 citiri
Ritli a retras din dezbatere proiectul Legii Sanatatii
Foto: Arhiva

Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publica proiectul de lege privind organizarea si functionarea sistemului sanitar din Romania, la solicitarea primului-ministru Emil Boc, anunta Guvernul.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Cotroceni, ca cere public premierului retragerea proiectului Legii sanatatii, el mentionand ca face acest lucru vazand ca o mare parte din public si majoritatea celor din sanatate nu vor schimbarea sistemului.

Basescu renunta la actualul proiect de Lege a Sanatatii

Basescu a spus ca vrea sa faca o observatie vizavi de faptul ca "nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia".

"As mai face doua observatii. Una e legata de faptul ca nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia. Sau foarte putini o vor, probabil medicii tineri sau medicii la mijloc de cariera. Deci spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenta nu vrea schimbarea sistemului medical. Binenteles, inteleg prin toate semnalele publice ca si o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de sanatate", a spus Traian Basescu.

El a mentionat ca cere premierului retragerea proiectului care viza reforma in Sanatate.

"In aceste conditii, va pot spune ca cer public prim-ministrului retragerea proiectului care viza reforma in Sanatate. Am discutat, de altfel, cu prim-ministrul intentia de a face acest lucru si o fac eu pentru ca aici a fost Comisia Prezidentiala, aici s-a facut propunerea de proiect de lege, aici au fost oamenii specialisti care s-au dedicat incercarii de a pune un diagnostic si de a da niste solutii adaptate la realitatile Romaniei care sa poata contribui la o mai buna gestionare a resurselor existente si sa mareasca resursele financiare pentru cresterea calitatii si competitivitatii sistemului", a spus Basescu.

Potrivit acestuia, concurenta intre spitale, medici de familie, primarii ar fi fost, in viziunea celor care au gandit proiectul si in viziunea sefului statului, solutii de imbunatatire a sistemului de sanatate romanesc.

"Eu vreau sa le multumesc public acelor specialisti care au lucrat atat la raport, cat si la propunerea de proiect de lege a sanatatii. Au facut un efort care tine din 2007 pana saptamanile trecute. Eu le multumesc mult. Imi pare rau ca, datorita conditiilor publice, ei pot sau puteau deveni, dupa mine, urmatorii inamici publici.

Nu avem dreptul sa batjocorim niste specialisti care, in mod real, au muncit fara bani, dar dedicati sistemului de sanatate si in incercarea de a da o solutie alternativa, care in dezbatere publica civilizata, ar fi putut fi imbunatatit. Cam aceasta este decizia pe care am luat-o: sa cer prim-ministrului retragerea proiectului de pe site-ul Ministerului Sanatatii si, cu asta, incheierea dezbaterii. Inteleg ca foarte multi sunt multumiti cu actualul sistem de sanatate", a spus Basescu.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Ritli Legea Sanatatii, #Ritli Ministrul Sanatatii , #Legea Sanatatii