Dorin Florea (PDL): Toata legislatia Romaniei a incurajat nemunca

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 20:04
2171 citiri
Dorin Florea (PDL): Toata legislatia Romaniei a incurajat nemunca
Foto: Antena 3

Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea afirma ca toata legislatia Romaniei este una electorala, prin care s-a cumparat un vot ieftin pe bere, pe minciuni, pe demagogie, pe promisiuni" si au fost incurajate nemunca si "indemnizatii la nastere pentru familii care nu sunt capabile sa educe un copil".

Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea, care este si primar al municipiului Targu Mures, a declarat, luni, ca astfel au fost incurajate lipsa de educatie, nemunca si "indemnizatii la nastere pentru familii care nu sunt capabile sa educe un copil". El a spus ca acest fapt i-a aruncat pe acei copii "in criminalitate" si ca el i-ar lua de la familiile lor daca acestea nu sunt capabile sa aiba grija de ei.

"Nu e normal sa fie o tara absenta in ceea ce inseamna a crea copii doar in scop de a obtine niste bani si a-i arunca in criminalitate, a-i arunca in Romania mizera sau la periferia societatii. Pentru ca ti-e frica sa adopti legi dure intr-un moment dificil al Romaniei. (...)

Eu as conditiona foarte clar acest lucru: as lasa indemnizatia de nastere doar la cei care sa demonstreze ca pot sa ingrijeasca un copil. Daca nu, cu toata fermitatea, acesti copii sa le fie luati de societate, educati, civilizati, ca macar ei sa nu ajunga cum sunt parintii lor - pentru ca este o practica in Romania, nu este o intamplare, este o practica a tine copiii in acest nivel, a-i trimite in cersetorie si, una peste alta, la toti incurajata nemunca", a spus Florea.

El a afirmat ca traim intr-o tara care obliga autoritatile locale si pe toata lumea "sa promoveze tot felul de ajutoare, ajutoare la orice".

"Pana la urma vom da si ajutoare pentru masticatie sau ajutoare pentru o digestie usurata", a spus Florea.

Romania si autoritatile locale au fost jefuite

El a adaugat ca poate spune acelasi lucru in legatura cu o multime de alte legi sau fenomene prin care Romania a fost "jefuita" si, odata cu ea, si autoritatile locale.

"Nu mi-e indiferent cum altii incurajeaza, in zonele sarace ale Romaniei, mai ales in sud si Moldova, numai de dragul de a-si obtine un vot, incurajeaza acest comportament sau aceasta reprezentare educationala si culturala a poporului roman, de neimaginat intr-o Europa. (...) Va dau zeci de legi care au distrus Romania, zeci de legi la care s-a luat pozitie prin Asociatia Municipiilor din Romania si datorita interpretarii avocatesti, cu scopul de a trage foloase, Romania a fost jefuita - si autoritatile locale.

Va dau exemple: legea termiei, legea retrocedarilor, legea gazelor, legea prin care s-au vandut intreprinderile Romaniei in scop imobiliar, cu toate ca am cerut ca terenurile sa nu fie vandute in cazul in care nu-si respecta conditiile de la privatizare. Care legi mai sunt schiloade? Legea alegerilor, pana si banala lege a cainilor vagabonzi. Legea prostitutiei, legea incurajarii nemuncii, tot ce vrei au distrus", a spus Florea.

Intrebat daca va initia modificarea legilor amintite, in cazul in care va ajunge in Parlament, Florea a spus ca nu vrea sa dea o conotatie electorala celor declarate, insa intentioneaza ca "si pe dracu sa-l disloce de la locul lui, daca trebuie modificat".

Basescu a promulgat reintregirea indemnizatiilor pentru mame

Declaratiile lui Florea vin in contextul in care Presedintele Traian Basescu a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 124/2011 referitor la majorarea de la 75% la 85% a indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Basescu a promulgat Legea privind indemnizatia pentru mame - afla cu cat creste

Ministrul USL al Muncii a acuzat, inca din iulie, ca trebuie rezolvata aceasta problema a mamelor, cauzata de "taierile abuzive din 2010".

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Dorin Florea PDL legislatie, #Dorin Florea PDL proiecte lege, #Dorin Florea PDL munca lege , #legislatie