Ziare.com

Lectii de prim-ajutor, obligatoriu in scoli si facultati - proiect

Luni, 30 Noiembrie 2015, ora 13:20

   

Lectii de prim-ajutor, obligatoriu in scoli si facultati - proiect
Disciplina "Notiuni de prim-ajutor" ar putea deveni obligatorie in invatamantul preuniversitar si universitar, in baza unei propuneri legislative de modificare a Legii educatiei, care se afla in consultare publica la Camera Deputatilor pana pe 30 decembrie.

"In toate nivelurile sistemului national de invatamant, preuniversitar si universitar, cu exceptia celui prevazut la art 23. alin 1.lit a, se include disciplina Notiuni de prim ajutor ca disciplina obligatorie de studiu.

Planul si programa nationala precum si conditiile ce trebuie indeplinite de personalul didactic pentru disciplina Notiuni de prim ajutor se aproba prin ordin comun al Ministerului Educatiei Nationale si al Ministerului Sanatatii", se arata in propunerea semnata de 37 de parlamentari PSD.

De asemenea, initiativa mai prevede ca "educatia fizica si sportul, precum si orele de Notiuni de prim ajutor in invatamantul preuniversitar sunt cuprinse in trunchiul comun al planurilor de invatamant".

Initiativa a fost depusa la 25 noiembrie la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor si se afla in consultare publica pana la data de 30 decembrie 2015. Initiatorii isi motiveaza acest demers prin necesitatea ca fiecare individ sa stie sa actioneze atunci cand se afla in fata unei urgente medicale sau sa cunoasca modalitatile de a evita sau reactiona in fata unui pericol cu potential vital.

"Actuala pregatire necorespunzatoare a populatiei privind acodarea primului ajutor e cauzata in primul rand de slaba eficienta a actualelor programe. De cele mai multe ori avem de-a face cu o abordare superficiala si sumara in cadrul orelor de dirigentie, biologie sau educatie fizica sau cu predarea sporadica de catre diverse organizatii sau persoane (...) Scopul legii este de a corecta aceste deficiente si de a introduce notiunile de prim-ajutor ca disciplina obligatorie de studiu", se arata in expunerea de motive a propunerii legislative.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 642 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si pentru permisul auto, trebuie primul ajutor!

Primul ajutor, cu cunostinte teoretice dar si cu proba practica trebuie inclus peste tot!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor