I s-a interzis sau nu liderului Jobbik sa intre in Romania? Vona Gabor, prezent in Harghita

Joi, 07 August 2014, ora 14:05
2883 citiri
I s-a interzis sau nu liderului Jobbik sa intre in Romania? Vona Gabor, prezent in Harghita
Foto: vonagabor.hu

Liderul formatiunii maghiare Jobbik, Vona Gabor, se afla in Romania, joi, unde participa la tabara de vara a tineretului maghiar din tara noastra.

Vona Gabor se afla, joi la pranz, in localitatea Borzont, din judetul Harghita, in apropiere de Joseni, potrivit Digi 24.

Tabara de vara din localitatea harghiteana se afla la a zecea editie si este organizata in fiecare luna august de o asociatie maghiara din Transilvania - Tineratul Maghiar Ardelean. La intalniri iau parte si membri ai organizatiei de tineret a Jobbik.

MAI: Extremistii maghiari, interzisi in Romania

Vona Gabor a ajuns inca de luni in Romania, precizand ca nu a aflat daca a fost sau nu interzis in tara noastra.

Vizita liderului formatiunii maghiare in Romania are loc la nici cinci luni de cand Ministerul Afacerilor Interne a transmis ca mai multi cetateni maghiari care fac parte din formatiuni extremiste precum Jobbik si Garda Maghiara sunt indezirabili in Romania.

Basescu cere Parlamentului sa interzica extremistii maghiari pe teritoriul Romaniei

"A fost instituita masura nepermiterii intrarii pe teritoriul Romaniei si s-a solicitat instantei competente declararea ca indezirabili pentru un numar de cetateni ungari care desfasoara in tara noastra activitati cu caracter extremist in favoarea organizatiilor Noua Garda Ungara, Miscarea de Tineret din cele 64 de Comitate, Oastea Haiducilor si Jobbik", a transmis MAI, pe 14 martie.

Anterior, pe 12 martie, presedintele Traian Basescu afirmase ca cere Guvernului si Parlamentului emiterea unui act normativ prin care sa se interzica prezenta membrilor partidului Jobbik in Romania, pe care l-a catalogat drept "extremist": "Am observat ieri (pe 11 martie - n.red.) o prezenta la varf a partidului extremist Jobbik. Cred ca a venit timpul sa punem capat prezentei acestui partid pe teritoriul Romaniei".

Miting cu scandal la Targu Mures - imbranceli intre jandarmi si secui (Video)

Masurile veneau dupa ce, cu o zi inainte, circa 3.500 de persoane participasera la un miting al secuilor, la Targu Mures, insa evenimentele au degenerat si protestatarii au inceput sa se imbranceasca cu jandarmii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Vona Gabor Harghita, #Vona Gabor Romania, #Vona Gabor declarat indezirabil, #Vona Gabor Jobbik , #maghiari