Jobbik reactioneaza: Mesajul MAE roman este provocator

Luni, 12 August 2013, ora 12:30
4072 citiri
Jobbik reactioneaza: Mesajul MAE roman este provocator

Partidul national radical maghiar Jobbik a catalogat mesajul recent al Ministerului Afacerilor Externe din Romania - care a condamnat unele parti ale discursului de sambata al liderului Vona Gabor, din Romania - drept "o provocare deliberata" menita sa intimideze comunitatea etnica maghiara a Romaniei.

Un oficial al partidului Jobbik, Istvan Szavay, a declarat ca partidul sau a subliniat de mai multe ori ca acorda prioritate intereselor etnicilor maghiari in relatiile cu tarile vecine. Szavay a precizat ca daca interesele acestor comunitati ar fi afectate, Jobbik este pregatit chiar sa se confrunte cu conflicte diplomatice, scrie Politics.hu.

Oficialul a mai spus ca, pe langa problema minoritatilor, Ungaria si Romania se confrunta cu provocari similare.

MAE, reactie dura la declaratiile liderului Jobbik: Guvernul ungar sa ia pozitie (Video)

Ministerul Afacerilor Externe a condamnat cu fermitate si a respins declaratiile facute in cadrul Taberei de vara de la Joseni, in cursul zilei de sambata, cu privire la autonomia pe criterii etnice. Totodata, MAE asteapta din partea Guvernului de la Budapesta sa se disocieze de declaratiile Jobbik facute la Joseni in cursul zilei de sambata, apreciind ca acestea contravin "flagrant spiritului si realitatilor europene contemporane, principiilor de drept international, Tratatului politic de baza, precum si Parteneriatului Strategic bilateral".

Un deputat PSD cere declararea liderului Jobbik persona non grata

De asemenea, deputatul PSD Bogdan Diaconu solicita MAE declararea liderului partidului radical nationalist ungar Jobbik, Gabor Vona, persona non grata si anunta ca va depune in Parlament, la inceputul viitoare sesiuni, un proiect de lege de interzicere a extremismului.

Liderul Jobbik, in Harghita: Nu vom renunta la ideea anularii Trianonului

Liderul partidului radical nationalist ungar Jobbik, Gabor Vona, a acuzat sambata Guvernul condus de Viktor Orban ca nu a ridicat chestiunile privind tratatul de pace de la Trianon si autonomia asa-zisului Tinut Secuiesc in cadrul forumurilor internationale, potrivit unei declaratii sustinute la Tabara tineretului maghiar din Ardeal, care a avut loc in localitatea Borzont din judetul Harghita.

"Daca interesul maghiar poate fi atins doar prin asumarea unor conflicte, atunci acestea trebuie asumate", a spus Vona.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Jobbik mesaj MAE provocator, #Jobbik raspuns mesaj MAE, #Jobbik afirmatii extremiste , #maghiari